Tisztelt újszászi lakosok, kedves barátaim! 

Az utóbbi hetekben jelentősen megváltozott az életünk.

Március 1-jén, egy csendes tavaszi napon a Polgári Védelem napját ünnepeltük. Akkor még egyikünk sem gondolta, hogy napokon belül a Magyar Köztársaság jelenkori történelmében példátlan módon, egy egész országot érintő kihívással kell megküzdenie ennek a szervezetnek is.

Március első hetében a nőket köszöntöttük és ünnepeltük. 5-én a Vasutas Nyugdíjas Szakszervezet újszászi alapszervezete női tagjainak, 6-án a Zagyvaparti Idősek Otthona lakóinak valamint az önkormányzat városunk hölgy lakóinak, 9-én a Zagyvamenti Integrált Központ dolgozóinak, 11-én a Zagyvaparti Idősek Otthona dolgozóinak szervezett nőnapi rendezvényeket. Ezekben a napokban közel 1000 db virágot osztottam szét személyesen városunkban, és a virágok mellé legtöbbször puszi is járt. A tavasz és a nők ünneplése akkor még eltakarta azokat a viharfelhőket, melyek már ott gyülekeztek Európa déli államai, Olaszország és Spanyolország felett.

Március 10-én a VCSM vezérigazgatójával, Kaposvári Kázmérral folytattam tárgyalásokat az Újszászon korlátozott háztartások közszolgáltatásra való visszacsatlakoztatásának lehetőségéről, valamint összehívtam a Szociálpolitikai Kerekasztal éves ülését, ahol a városunk szociális ágazatban érintett szakembereivel (háziorvosok, családsegítő szolgálat, intézmények és civil szervezetek vezetői) átbeszélhettük a szakembereket foglalkoztató aktuális kérdéseket, és válaszokat kerestünk a leginkább égető problémákra.

Még ugyanezen a napon megtartotta soros kihelyezett testületi ülését is Újszász Város Képviselő- testülete a nagykerti, Iskola úti telephelyen. Több fontos napirendi pont tárgyalása mellett többek között határozatot hoztunk településünk civil szervezeteinek éves támogatási összegeiről, de az önkormányzatunk által fenntartott fizikoterápiás szakrendelés, majd kötetlen formában a városüzemeltetési csoport beszámolóját is meghallgathatták a képviselők.

Március 11-én Magyarország Kormánya több intézkedést is hozott a koronavírus terjedése ellen. Többek között a 40/2020 rendelettel veszélyhelyzetet is életbe léptetett. Sokakban ekkor tudatosult először az, hogy egy számunkra eddig ismeretlen, kiemelt kockázatot jelentő problémával nézünk szembe, mely probléma ellen az eddig megszokott életünket korlátozó eszközökkel tudjuk csak felvenni a küzdelmet.

Március 15-én a központi, és ezzel együtt a városi megemlékezések már elmaradtak. Tisztelegve a hősök előtt, ezért szűk körben helyeztük el a megemlékezés koszorúit a kopjafánál.

Ugyanezen a napon közel négy órán keresztül ülésezett az általam összehívott Operatív Csoport. A központilag meghatározott korlátozásokon túl igyekeztünk a lakosság igényeit figyelembe vevő helyi szabályokat megalkotni ebben a rendkívüli helyzetben.

Településünk (emberi tudásunkhoz és erőnkhöz mérten) már a vészhelyzet hivatalos kihirdetése előtt megkezdte a felkészülést a védekezésre.

Február 27-én (közel két héttel a veszélyhelyzet kihirdetése előtt) írásban adtam utasítást egy (korábban nem létező) központi városi védelmi készlet létrehozására elegendő mennyiségű fertőtlenítőszerből, védőeszközökből és technikai eszközökből azzal a céllal, hogy egészségügyi védelmi feladat létrejötte esetén a kulcsfontosságú intézmények és a kiemelten fontos városi ellátó pontok működése zavartalan legyen.

A fertőtlenítőszerek és védőeszközök beszerzésében tapasztalható országos hiány ellenére az időben elrendelt intézkedéseknek, az Idősekért Alapítvány szakmai segítségének és Kiss Erika mb. igazgató (Zagyvaparti Idősek Otthona) szakértelmének hála, a városi készlet létrehozása sikeresen zárult. Jelenleg számottevő mennyiségű védelmi készlet áll rendelkezésünkre, mely készlet a városi intézmények, a polgármesteri hivatal és Egészségház kiszolgálását hosszú távon képes biztosítani.

A védelmi készlet részeként a fertőtlenítőszereken és védőeszközökön kívül 2 db, egyenként 8 KVa teljesítményű áramfejlesztő aggregátor, cipőfertőtlenítő tálcák és szőnyegek, gépjárművek fertőtlenítésére habképző generátor, emberi és elektromos meghajtású járművek, védelmi szolgálatra rendelt személyek számára esőkabátok kerültek beszerzésre, összesen mintegy 4 millió Ft értékben.

Az elkövetkező napokban a Kormány további korlátozó intézkedéseket vezetett be a lakosság egészségének védelme és a koronavírus fertőzés terjedésének fékezése érdekében.

Bezártak az oktatási intézmények, életbe lépett a kötelező hatósági karantén, majd a beutazási tilalom, végül a korlátozott lakhelyelhagyás intézménye is.

A folyamatos ügyintézés feltételeinek biztosítása érdekében a polgármesteri hivatal működésében új ügyfélfogadási rendet, elektronikus beléptető rendszert, távfelügyeleti biztonsági intézkedést vezettünk be.

Március 17-én megyénkben Szolnok után először Újszászon végezték el szakemberek a középületek új típusú fertőtlenítését. Az innovatív megoldásnak köszönhetően a bölcsőde, óvoda, könyvtár, valamint a polgármesteri hivatal és az Egészségház mosdóit, ajtókilincseit, korlátjait és villanykapcsolóit látták el széles baktérium és vírusirtó hatású, tartós- akár hat hónapig is hatásos bevonattal.

Dolgozóink egészségének védelme ezekben a kritikus napokban kiemelten fontos feladat. A hónap végén a kiemelt közfeladatot ellátó dolgozóink védelmében 176 munkatársunk egy- egy doboz hosszú hatású 1000 mg hatóanyag tartalmú 90 szemes C-vitamin készítményt kapott, valamint ügyfélszolgálati munkatársaink részére köhögés és tüsszentés ellen védelmet nyújtó plexi elemeket rendeltünk.

Március 18-án új központi utasítás jelent meg: azon 70. életévüket betöltött személyekről, akik önkéntes lakhelyelhagyást vállalva saját ellátásukat nem tudják más úton biztosítani, az adott település polgármestere köteles gondoskodni. Önkormányzatunk még azon a napon hivatalos digitális felületein, majd másnap minden háztartásba eljuttatott szórólap formájában is tájékoztatta a lakosságot erről a lehetőségről.

Közben (felkészülve az idős lakosok ellátására, és a veszélyhelyzet jelentette kihívásokra) Újszászon is létrejött a Polgári Védelmi törzs. Vezetésemmel 10 fős parancsnokság alatt 5 egységben 150 fő került beosztásra különböző feladatokra. Hiszem, hogy az elkövetkező hetekben ez az állomány sikeresen tudja majd teljesíteni a várható feladatokat.

A kihirdetett veszélyhelyzet különleges jogkörökkel, ezzel együtt különösen nagy felelősséggel ruházta fel a települések polgármestereit. A különleges jogrend kevés kivétellel felfüggesztette a képviselő-testület jogköreit, és egy személyben a polgármestereket ruházta fel a szokásos döntésekben szükséges jogosítványokkal.

Gyakorolva a szükségesség és arányosság elvét döntéseimet ennek ellenére a képviselő-testület tagjaival egyeztetve hoztam meg, létrehozva egy szélesebb fórumot, a helyi Operatív Csoportot is. A csoport kétszer is ülésezett ezekben a kritikus napokban, és tagjainak szak- és helyismerete nagyban hozzájárult döntéseim megalapozottságához, tárgyszerűségéhez. Ez úton is köszönöm az Operatív Csoport és a képviselő-testület valamennyi tagjának településünk iránti elkötelezett, konstruktív munkáját.

Március 27-ig hat polgármesteri utasítás született, melyek a kialakult helyzetre tekintettel szabályozták intézményeink működési rendjét, az üzletek látogathatóságát, a helyi piac, a házasságkötések és a temetések feltételeit - szem előtt tartva a központi járványügyi erőfeszítéseket.

A vészhelyzet és a védőeszközök beszerzésében tapasztalható hiány régóta nem látott összefogást hozott létre városunkban. Takács Zoltánné (Jutka nővér) vezetésével többször használatos, mosható szájmaszkok gyártásába fogott az "Egyszemélyes Civil Csoport" (Gyüre Rozika, Berényi Katalin, Nagy Józsefné, Szajkó Gyuláné, Kiss Sándorné), valamint Joó Zoltánné, Eszes Zoltánné, Péterné Bevíz Katalin, a Városi Bölcsőde és a Városi Óvoda kollektívája és még sokan mások is. Kaló Istvánné Sajben Éva alpolgármester vezetése mellett sorban érkeznek a felajánlások magánszemélyektől, vállalkozásoktól, és ezzel párhuzamosan folyamatos az intézmények, kereskedelmi egységek maszkokkal való ellátása is. Reményeim szerint hamarosan a lakosság (elsősorban az idős, vagy súlyos betegséggel küzdő lakosok) ellátása is elkezdődhet.

Újszász nem csak a védőeszközök gyártásában bizonyította közösségi összefogásának erejét. Felhívásunkra közel harminc önkéntes jelentkezett arra a nemes feladatra, hogy a beosztott polgári védelmi szolgálatosok munkáját segítve hétvégén is meleg ebéddel lássa el az idős lakosokat.

A jelenleg kialakult helyzetben mindennél fontosabb a megfelelő személyi higiénia fenntartása, és az eddig megszokott találkozások számának csökkentése. A lakosság tájékoztatásának érdekében online bejegyzéseket és tájékoztató plakátok kihelyezését végeztük el a legtöbbek által látogatott, legnagyobb forgalmú helyeken.

Március 21-én idős újszásziakat figyelmeztettek a koronavírus terjedésének veszélyeire a városi piacon. Sajnos ekkor még a legkomolyabb utasítások és figyelmeztetések ellenére sokan indokolatlanul, illetve szinte minden esetben védőeszközök nélkül tartózkodnak a közösségi téren.

Kalóné Sajben Éva alpolgármester vezetésével egy csoport önkéntes: Mucza Gáborné (védőnő), Takács Zoltánné (Jutka nővér), Ágotai Emese (Szolnok város fővédőnője) az idős vásárlókat tájékoztatta a járványügyileg helyes magatartási formákról, illetve (önkéntes otthonmaradásuk esetén) az idősek által igényelhető önkormányzati ellátás lehetőségeiről. Ezeken felül minden kofát és az idős vásárlókat is védőeszközökkel látták el, valamint megtanították őket azok helyes használatára.

Március 23-án megkezdődött az önkéntes lakhelyelhagyást választó 70 éven felüli lakosok központi ellátása. Az idősek napi szükségleteinek megfelelő bevásárlás, gyógyszer kiváltás, artézi víz vétel és postai csekk befizetés példa nélküli logisztikai kihívással jár együtt. Amíg a szomszédos településeken 5-6 igénylő jelentette be igényét az ellátásra, Újszászon március 27-én, pénteken már 56 fő ellátásáról kellet gondoskodnunk. Egyik oldalról örvendetes, hogy az újszászi idősek ilyen nagy számban értették meg az önkéntes karanténba vonulás fontosságát, más oldalról azonban ez a váratlan feladat és a nem várt igénytömeg önkormányzatunk működését jelentősen megterhelte. Kötelezettségünk teljesítése érdekében első körben 13 fő, majd további 11 fő polgári védelmi szolgálatra való elrendeléséről intézkedtem, az ügyeleti rendszerben működő bölcsőde és óvoda munkatársai közül. Szerencsére három fő kivételével mindannyian megértették az ügy fontosságát, és szinte egy emberként mellénk állva, hatalmas erőbedobással végzik szolgálatukat településünk legjobban veszélyeztetett korosztályának védelme érdekében.

Oktatási- nevelési, valamint közművelődési intézményeink is kiemelkedő szakmai munkával, óriási kreativitással végzik munkájukat ebben a nehéz helyzetben. Online oktatják diákjaikat a Rózsa Imre középiskola és a Vörösmarty általános iskola tanárai, de csoportfoglalkozásokat tartanak online eszközökkel óvodánk szakemberei is. A Városi Könyvtár munkatársai helyismereti klubot vezetnek, és a Városi Művelődési Ház online szavalóversenyt hirdetett meg. Köszönöm mindannyiuk áldozatos munkáját!

Lakossági bejelentés alapján értesültem arról, hogy a 4-es körzetben helyettesítő Hajdú doktor technikailag nincs felkészülve az e-receptek felírására. Haladéktalanul intézkedtem az e-recept létrehozásának technikai feltételeiről, és hosszas telefonálások után a szokásos 30 nap helyett gyakorlatilag napokon belül sikerült létrehozni a szükséges kapcsolatot a központi szerverrel. Doktor úrnak március 27-én az első e-recepteket is sikerült létrehoznia, így jelenleg minden háziorvosi körzetünk képes arra, hogy telefonon történt konzultáció után a szokásos gyógyszerek e-receptre történő felírásával csökkenteni tudja az egészséges lakosok megfertőzésének veszélyét városunkban. Köszönöm azon lakosok tájékoztatását, akik felhívták figyelmemet erre a jelentős problémára!

Több olyan vélemény is megjelent az utóbbi napokban a legnagyobb közösségi oldalon, melyek az időseket okolják a járvány súlyos gazdasági hatásaiért.

Egymás megbántása helyett most a lakossági összefogásnak van itt az ideje!

Ha a kijárási korlátozás ellenére időseket látunk az utcán, az üzletekben, vagy a piacon, az azt is jelentheti, hogy segítségre van szükségük.

Mindenki sokat segíthet a közös probléma megoldásában azzal, ha becsenget idős szomszédjához, és megkérdezi, miben segíthet, mit hozhat neki.

Az önkormányzat munkatársai is készséggel állnak rendelkezésre, ha segítségre szoruló idős lakosra hívják fel figyelmünket!

 

Népkonyha szolgáltatás

Folyamatosan nő a népkonyha szolgáltatást igénybe vevők száma településünkön. A kialakult egészségügyi veszélyhelyzetre való tekintettel önkormányzatunk egy katonai sátrat állított fel az osztópont udvarán, illetve a Katolikus Karitász együttműködésével folyamatosan biztosítjuk fertőtlenítőszerek használatát az osztóponton, így csökkentve a főtt étel átvételével kapcsolatos kockázatot.

Közel 250 adag főtt étel, a hét hat napján, teljesen ingyenesen! A népkonyha mára nagy mértékben hozzájárul településünk jóléti szolgáltatásaihoz.

A napi egy adag főtt étel ingyenes elvitelére jogosult minden 18 életévét betöltött személy, aki egyéb szociális (támogatott) étkezési formát nem vesz máshol igénybe. Ráadásul a járványveszélyes időszakban is időbeli korlátozás nélkül vehetik igénybe a fiatalabb és idősebb lakosok a népkonyhát.

Jelentkezni, igényeket leadni közvetlenül a Bajcsy úti (volt vasutas kultúrház) osztóponton lehet, annak nyitvatartási idejében, hétfőtől szombatig 11-13 óra között.

 

Folyamatosak a fejlesztések

Újra gyarapodott városunk.

Az egészségügyi vészhelyzet alatt is jut idő a települések fejlesztésére!

Településünk lakosságának 20-25%-a tartozik az idős, veszélyeztetett korosztályba. Önkormányzatunknak a kialakult krízishelyzetben egyre növekvő mértékben kell gondoskodnia ellátásukról. Ez különösen nagy kihívás elé állítja a szociális alapellátás (ÖNO, családsegítő) munkatársait. Az előttünk álló feladatokra való felkészülés jegyében Polgári Védelmi szolgálat keretében megerősítettük a rendelkezésre álló szakmai létszámot, önkéntesekből álló csapatot szervezünk, illetve új szállítójárműveket is beszerzünk.

Egy öt darabból álló ételszállító kerékpár flotta március 18-án már meg is érkezett városunkba. A flotta két darabja ráadásul elektromos meghajtással is rendelkezik.

Köszönöm a Csepel Kerékpár Kft ügyvezetőjének, Molnár Péternek a rendkívül rugalmas hozzáállását!

A korábban elnyert Zagyva Ökopark TOP turisztikai pályázat a megvalósítási szakaszához érkezett az Újszász vezette Szászberek és Zagyvarékas településeket tömörítő konzorciumban.

A beruházás részeként az elmúlt héten pontonhidak és mobil kikötők érkeztek, valamint építési beruházások is megkezdődtek. Április másodikán a projekt részeként 65 db trekking kerékpárt vehettem át. Az átadáson sajnos nem tudott jelen lenni a konzorciumban érintett másik két település polgármestere. Kurucz Lászlót, Zagyvarékas polgármesterét tudomásom szerint ezen a napon műtötték Debrecenben. Mielőbbi felépülést és teljes gyógyulást kívánok neki!

Jelenleg a tömegsport- rendezvények ugyan szünetelnek, de a kerékpároknak mégis nagy hasznát vehetjük. Az egészségügyi vészhelyzet alatt ugyanis (a település más járműveihez hasonlóan) részben polgári védelmi célokra foglaljuk le őket. Újszászon közel 70 fő új igénylő jelent meg a rendszerünkben, azaz ennyi idős lakosról gondoskodnak munkatársaink minden nap. Ez hatalmas logisztikai feladat elé állítja önkormányzatunkat, de hála a szociális alapellátásban dolgozó munkatársaink szakértelmének, az önkormányzati intézményektől átvezényelt munkatársaink elkötelezettségének, valamint lelkes önkénteseink támogatásának, ezt a nem megszokott feladatot eddig kiválóan sikerült végrehajtanunk.

A most megérkezett kerékpár-flotta hatalmas segítséget jelenthet a későbbiekben. Szükség szerint ugyanis ebben az átmeneti helyzetben be fogjuk vonni ezeket a kerékpárokat is az idősellátás feladatának végrehajtásába.

Az átadáson részt vett Pócs János, a térség országgyűlési képviselője, aki alaposan megszemlélte és ki is próbálta a járműveket.

A képviselő nagy kerékpáros hírében áll, így az ő elismerő véleménye számunkra sokat jelent. Ezúton is köszönjük neki azt a támogatást, ami településeinket hozzásegítette a projekt megvalósulásához. Most ugyan a járványügyi helyzet kezelése és a fertőzés terjedésének lassítása majdnem minden erőnket leköti, de már gondolnunk kell azokra az időkre is, amikor a veszélyhelyzet elmúlásával lakosaink a szabadba vágynak majd, újra rendezvényeken szeretnének kikapcsolódni és feltöltődni.

A Zagyva - Ökopark beruházás keretein belül létrehozott elemek pontosan ezt a célt fogják szolgálni a jövőben!

Gondoskodunk az idősekről!

A Kormány 46/2020. (III. 16.) Korm. rendelete alapján kérjük, hogy a 70. életévét betöltött személyek a koronavírus miatt fennálló veszélyhelyzet idején ne hagyják el lakóhelyüket, tartózkodási helyüket.

Amennyiben a 70. életévét betöltött személy vállalja az otthon tartózkodást és erről az önkormányzatot tájékoztatja, az ellátásról való gondoskodás a települési önkormányzat polgármesterének feladata.

Önkormányzatunk a szolgáltatás (pl. napi élelmiszer szükséglet, gyógyszer, egyéb napi szükséglet beszerzése) személyi és tárgyi feltételeinek megszervezéséről intézkedett, így a jelzett személyeknek ez a lehetőség nyitva áll, ha írásban nyilatkoznak, hogy más módon (pl. hozzátartozók által) saját ellátásukat nem tudják megoldani.

A szolgáltatás ingyenes, azonban a megvásárolt árukat természetesen meg kell téríteni!

A szolgáltatás hétköznap 8-15.00 óráig kérhető, melynek igénybevételéről és részleteiről az igénylők az alábbi elérhetőségeken kapnak tájékoztatást:

Papp Sándorné: 0620-336-1025
Kalóné Sajben Éva: 0620-267-3759

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az országos tiszti főorvos március 17-én kiadott határozata alapján azonnali felvételi zárlatot rendelt el Magyarország összes szakosított szociális ellátást nyújtó intézményében, mely felvételi zárlat érinti a Zagyvaparti Idősek Otthonát is.

Önkéntesek jelentkezését várjuk

Ha segíteni szeretne akár csak heti egy-két órában is, közöttünk a helye!

Önkénteseket keresünk idős, egyedülálló lakosok támogatására.

Ebben a rendkívüli helyzetben csak közösségi összefogással segíthetünk egymáson! Jelentkezni: Kalóné Sajben Éva alpolgármesternél: 06-20/267-37-59,

 

Gyermekétkeztetés

A gyermekétkeztetés a vészhelyzet alatt is folyamatosan biztosított Újszászon!

Fel szeretném hívni minden érintett figyelmét arra, hogy az elrendelt vészhelyzet alatt is folyamatosan van lehetőség gyermekétkeztetés igénylésére a következők szerint:

– A gyermekétkeztetést (napi egyszeri főtt étel) a szülőnek/gondviselőnek kell igényelnie.

Igénylését megteheti az érintett oktatási-nevelési intézményben telefonon, vagy e-mail útján.

– Az elvitel a szülő által biztosított ételhordóban munkanapokon 10-13 óra közötti időpontban az Újszász, Dózsa György út 23. sz. alatti főzőkonyháról történik.

A térítési díjak mértéke intézményenként változó. A vonatkozó jogszabályokban meghatározott kedvezmények továbbra is érvényesek, tehát az a gyermek, akinek kedvezményesen vagy térítésmentesen járt az étkezés, jelen helyzetben is kedvezményesen vagy ingyenesen tudja azt igénybe venni.

Kedvezmények nélküli térítési díjak intézményenként:

  • Rózsa Imre Középiskola és Kollégium: 381 Ft
  • Óvoda intézmény: 279 Ft
  • Bölcsőde intézmény: 229 Ft
  • Vörösmarty Mihály általános iskola: 305 Ft

Egyéni felajánlások is bizonyítják a közösség erejét.

A mindenkit próbára tevő helyzetben sokan ajánlották fel segítségüket önkormányzatunk számára.

A mosható szájmaszkok készítésén és az idősek ellátásában kiemelkedően sok önkéntes dolgozik minden nap. Köszönet és tisztelet illeti őket munkájukért!

Több lakos is ajánlott fel vászon anyagot és kalapgumit a szájmaszkok készítéséhez.

Molnár Péter, a Csepel Kerékpár Kft igazgatója egy elektromos robogót adományozott önkormányzatunknak.

Egy neve elhallgatását kérő Újszászról elszármazott vállalkozó 100 db energiatakarékos izzót ajánlott fel idős újszászi lakosok számára.

Pócs János, a térség országgyűlési képviselője 250 db higiéniai szájmaszkot adományozott városunk intézményeinek.

Szűcs Attila újszászi vállalkozó ózongenerátorral fertőtleníti ingyenesen városunk közintézményeit.

Ádám Csaba aerosol ellen védő, általa gyártott arc-pajzsokkal látta el a háziorvosokat.

Mátrahegyi Péter a Hatás reklámstúdió ügyvezetője tájékoztató plakátokkal látta el a forgalmasabb középületeinket és a kereskedelmi egységeket.

Több képviselő egy havi tiszteletdíját, Veres Józsefné megbízási díját ajánlotta fel a járvány elleni védekezési költségek fedezésére.

A város nevében köszönöm mindannyiuk felajánlását! Jó tudni és érezni azt, hogy a nehézségek között ennyien nyújtanak felénk segítő kezet!

 

Védőeszköz igényelhető!

Többször használatos, mosható szájmaszkokkal látjuk el városunk idős lakosait!

Minden 65 életévét betöltött lakos jogosult az ingyenes szájmaszkok igénylésére.

Igényét Kalóné Sajben Éva alpolgármesternél személyesen, facebook-messenger üzenetben, email üzenet útján az címen, vagy az alábbi telefonszámon jelezheti: 06-20/292-61-79.

A maszkokat kiszállítjuk, tehát nem kell érte kimozdulniuk otthonról.

Javasolt, hogy minden esetben viseljen orrát és száját biztonsággal elfedő maszkot az, aki indokolt esetben közösségbe kénytelen menni, vagy otthonában postai kézbesítővel, közösségi segítővel, stb érintkezik.

A mosható szájmaszkot gyakran mossa ki fertőtlenítő hatású oldatban és használat előtt alapos vasalással fertőtlenítse azt.

Az előttünk álló hetek sajnos nem kecsegtetnek a járvány gyors elvonulásával. Most mindennél fontosabb megszokott kapcsolataink, találkozásaink számának olyan mértékű csökkentése, mely életünk és egészségünk veszélyeztetése nélkül még megtehető.

Arra kérek mindenkit, aki teheti, és amikor teheti, maradjon otthonában!

Vigyázzunk magunk és környezetünk egészségére!

Üdvözlettel:
Dobozi Róbert
Újszász Város polgármestere

 

Március 15-én 4 órán át ülésezett az Operatív Csoport
(Fotó: Nagy Zsolt)

 

Fertõtlenítés

 

Szájmaszkok varrása felajánlott anyagokból

 

Szájmaszkvarrás közben

 

Egészségügyi tanácsadás idősek részére a piactéren

 

Munkába állt az öt darabból álló ételszállító kerekpár flotta

 

Munka közben az elektromos ételszállító

 

Zagyva Ökopark

 

A Zagyva Ökopark TOP turisztikai program keretében 65 db trekking kerekpár érkezett Újszászra

 

A kerékpárok átvételénél jelen volt Pócs János országgyűlési képviselő, Dobozi Róbert polgármester és Kaló Istvánné Sajben Éva alpolgármester

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.