A városnapi programok zárásaként szeptember 10-én családi sportnapot tartottunk az Újszászi Parkerdőben. Számos programlehetőség kínálkozott az erdőbe látogatók számára, melyet ki is használtak, hiszen mindenki megtalálta a kedvére való aktivitást.

Az eseményt Dobozi Róbert polgármester úr nyitotta meg, majd Farkas Lilla és ifj. Fehér János tartottak gyors időrendi és technikai tájékoztatót. A rendezvénnyel egyidőben volt a 38. Erdei Futónap is, melynek köszönhetően 23 település lakosait sikerült megszólítanunk. A programsorozatot Csahóczi Ildikó aerobik órája nyitotta, mely remek bemelegítés volt a futóknak. Az időseknek kedvezve az erdei csikungot a Zagyvaparti Idősek Otthona kültéri edzőparkjába szerveztük ki. Dobozi Andrea vezetésével nyújtották, lazították izmaikat, mozgatták át ízületeiket, javították keringésüket a résztvevők. A színpadon pedig újabb dinamikus program következett, hiszen Sándor Nóra zumba edzést tartott.

 

 

A vezetett programok mellett folyamatosan rúgtak, dobtak vagy éppen ütöttek valamilyen labdát a sportnap résztvevői. Mindig szállt a levegőben valamilyen sporteszköz, legyen az lábtoll-labda, shuttleball, sepak takraw, tollaslabda, gumilabda, focilabda vagy frizbi. A pontonhídtól indulva pedig Farkas Dániel vezetésével kajakozhattak, kenuzhattak a vizes sportok kedvelői.

Nagy sikert aratott az íjászok bemutatója, sokan próbára tették ügyességüket itt is. A lengyel testvértelepülésünk, Debica küldöttségének tagjait is leginkább az íjászok díszes öltözéke, valamint a sportág kipróbálása ragadta magával. Szinte már elmaradhatatlan eleme rendezvényeinknek Szacskó József karikás ostor csattogtatása. Most is sokan sajátították el ezt a művészetet vagy elevenítették fel korábbi tudásukat. Az erdei futóversenyünk különlegessége, idei újításunk, hogy az egyes futamok rajtjai ostorcsattanásra indultak.

A sportprogramok mellett igyekeztünk mentálisan is megmozgatni a parkerdőbe érkezőket. Berzi-Gonda Adrienn és Nagy Natália egy katonai sátorban rendeztek be szabadulószobát. Kis csapatokban tehették próbára kreativitásukat és leleményességüket a jelentkezők. Most sem érte csalódás a szervezőinket, hiszen sorra szabadultak ki a csapatok a sátorból. Kreativitásukat azonban nem csak a szabadulósátorban csillogtathatták meg a sportnap résztvevői. A piknikkosár szépségversenyen Dobozi Andrea és Kovács Nándorné alkotásaira szavazhatott a közönség.

Az eseményt kerékpározással zártuk, ahol Czétényi András vezetésével a nagykerti Kastély Otthonba tekertek. Az Orczy-kastélyt megkerülve tértek vissza a városon keresztülhaladva a parkerdőbe.

Eseményünkön több, mint kétszázan jelentek meg, tapasztalataink és a visszajelzések alapján mindenki jól érezte magát. Köszönjük szépen önkénteseink munkáját, akik a lebonyolításban mindenben segítségünkre voltak!

Farkas Lilla

További fotók: Családi Sportnap (2023)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Kovács Nándor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Fotó: Farkas Lilla

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.