2018. március 24. XX. forduló

Szajol -Újszász 1-3 (0-2)
Szajol, 100 néző. vezette: Kóródi Ferenc

Újszász: Kovács György – Balázs Mihály, Szabó Attila, Szurmai Tibor, Pongrácz Martin, Dóra Ákos (Jánosik Sándor), Rézsó Péter, Farkas István (Paplanos Ádám), Kocsis Bálint (Szabó Gábor), Héja Dávid (Gazdag Gyula), Kovács Tamás

Góllövők: Kovács Tamás 2 (1. és 16. perc), Gazdag Gyula (95. perc)

A Tiszaföldvár elleni csalódást keltő eredmény után, nem éppen könnyűnek ígérkező összecsapás várt ránk a bajnokságot vezető Szajol otthonában. Átérezve a találkozó fontosságát, mindenki maximálisan „odatette” magát, és úgy kezdtünk, amiről talán még álmodni sem mertünk. Az első percben megszereztük a vezetést Kovács Tamás fejes góljával. Ez a gyors találat nagyban meghatározta a folytatást, a hazaiakat sokkolta, minket pedig még jobban felpörgetett. Ennek ellenére mégis egyenlíthettek volna a szajoliak, de Angyal nagy helyzeténél Szabó Attila még nagyobbat mentett. A házigazdák egyenlítése elmaradt, az újabb Kovács Tamás gól viszont nem. A 16. percben egy visszafejelt labdát szép mozdulattal lőtt támadónk Ulviczki kapujába. Két gólosra nőtt előnyünk, és érezve a bajt, egyre jobban jött és támadott ellenfelünk, de szervezett és fegyelmezett védekezésünkkel nem igazán tudott mit kezdeni. A második játékrészben még nagyobb hazai rohamokra számítottunk, amely be is jött. Sokszor beszorultunk a kapunk elé, de szerencsére eléggé jól álltuk a sarat. Egészen a 87. percig. Ekkor egy igen csak kérdéses szabálytalanság után, Donkó szabadrúgásból talált a kapunkba. Vérszemet kaptak a tíz emberrel játszó szajoliak, és 1-2 perc elteltével kishíján ki is egyenlítettek, de nagy helyzetben Fülöp kapu fölé bombázott. Még mindig nem volt vége a mérkőzésnek. Utolsó szögletüket végezhették el a hazaiak, amely után sikerült felszabadítani, a megszerzett labdát pedig Gazdag Gyula az előre húzódó majd visszafutó kapus kíséretében szinte bevezette az üres kapuba. Ezzel kialakult a 3-1-es végeredmény, sikerült megszakítani a listavezető 2016. október 29-e óta tartó 37 mérkőzéses veretlenségi sorozatát. A következő fordulóban Karcagot fogadjuk hazai pályán.

Szurmai Tibor

 

Forrás: Nemzeti Sport HAJRÁ FOCI! melléklete

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.