Nyomtatás
Kategória: Lábtoll-labda
Találat: 120

Az év első felnőtt versenye az újszászi lábtoll-labdázók fölényét hozta, övék lett az első hely férfi és női csapatban valamint az egyéni számokban is. Két játékos is duplázni tudott, Farkas Lilla és Rab Alexander is behúzta mindkét számát.

A hagyományoknak megfelelően az év első versenye előtt a 2023-as év legjeit díjazta a Magyar Lábtoll-labda Szövetség. Az év legjobb gyerek, serdülő, ifjúsági és felnőtt versenyzői teljesítményükért díszes serleget kaptak, melyet Dobozi Róberttől, Újszász polgármesterétől és Takács Tamástól, a szövetség alelnökétől vettek át. A serdülő korosztályt kivéve, ahol két dunaújvárosi játékos, Kondor Anett és Rabi Marcell lett a legjobb, újszásziak gyűjtötték a legtöbb pontot. A gyerekeknél a Dániel-ikrek, Petra és Patrik nyert, az ifiknél Nagy Leila és Kulcsár Zalán, a felnőtteknél Farkas Lilla és Rab Alexander, míg a szenioroknál Tánczos Krisztina és Tóth Gábor lett az év játékosa.

Az év játékosai elismerések után a 2023-as ranglista dobogósai kapták meg díjaikat. A Nagykanizsa Zemplén SE két számban, férfi csapatban és párosban is az élen végzett, míg férfi egyéniben, női csapatban, párosban és egyéniben, valamint vegyes párosban újszásziak nyertek. A Cserszegtomaji SK négy, míg a Pusztaszeri PISZE SE három dobogós hellyel zárt a ranglistákon.

 

 

A Reál Spedíció Kft. által felajánlott díjakért folyó idénynyitó versenyen 6 egyesület 68 játékosa indult, és az országos bajnoksághoz képest némileg borult a papírforma. Férfi csapatban a novemberi országos bajnokságot megnyerő Nagykanizsa a döntőbe sem jutott be, az elődöntőben a Rab Alexander vezette újszászi csapat frissebben és hatékonyabban játszott, így simán jutott be a döntőbe. Az ob-n második helyet szerző Újszász Kulcsár ezúttal halványabb volt, még a négy közé sem tudta beverekedni magát, Újszász Kökény ejtette ki őket, és ez a csapat aztán Cserszegtomajt is simán legyőzte a döntőért. Ott viszont már Rabék domináltak, akik a korábbiaknál letisztultabb játékkal, pontos és bombaerős ütésekkel operáltak. Kökény Martin váratlan húzásaival egy darabig kiegyenlítettebbé tette a szetteket, de a jobban koncentráló ellenfél fölénye végül egyértelmű lett.

A lányoknál az ob első két helyezettje játszott a döntőt, de a harciasan kezdő Cserszegtomajnak sikerült meglepnie az első szettben a címvédő Újszász Farkast. Horváth Lili támadásai eredményesek voltak, és a cserszegiek jól is védekeztek. A második szettől kezdve az újszásziak magukra találtak, és nagy különbséggel húzták be a játszmát. A döntő szettben is maradt ez a különbség és az Újszász Farkas simán győzött.

A férfi egyéniben Tóth Gábor távollétében többek előtt megnyílt az út a döntőbe, végül a pusztaszeri Fehér Zsolt lett ott Rab Alexander ellenfele. A ranglistavezető ezúttal sem hagyott kétséget, hogy ő a legjobb egyéniben, a játszmák végén ő volt a koncentráltabb, két szettben húzta be újabb győzelmét. A két harmadik helyet az újszászi Kulcsár Zalán és a nagykanizsai Lukács Benedek szerezte meg. A tavaly rendre a legjobb négyben végző Palotás Dominik meglepetésre már a második fordulóban kikapott Czétényi Krisztiántól.

Női egyéniben nagyjából a papírformának megfelelően zajlott le a verseny, az első és második kiemelt játszotta a döntőt, ahol Farkas Lilla fölényesen győzte le Udvari Boglárkát. A dobogó alsó fokára két újszászi, Kovács Brigitta és Hornyák Erzsébet állhatott.
A lábtoll-labdázók versenyévada február 10-én az utánpótlás korúak idénynyitójával folytatódik, míg a felnőttek a hónap közepén Cataniában, a Sicilian Openen versenyeznek legközelebb.

ifj. Fehér János

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.