Nyomtatás
Kategória: Lábtoll-labda
Találat: 122

Az Óbudai Egyetem idén új képzést indított a székesfehérvári képzési helyén, szeptembertől sportközgazdász mesterképzésre is jelentkezhetnek a leendő hallgatók ezen az egyetemen. November 8-án különleges előadásokon vehettek részt a diákok, hiszen az Ázsia sportgazdaságtana tantárgy keretében két vendégelőadó érkezett hozzájuk.

Németh Zita a Budapesti Corvinus Egyetem két éve végzett sportközgazdász szakos alumnija, aki jelenleg Szingapúrban él és dolgozik a szingapúri magyar nagykövetségen. Beszámolt a helyi sportéletről, sportirányítási stratégiáról, kultúráról és tradicionális sportágakról. A másik meghívott előadó, Farkas Lilla sepak takraw és rokon sportágai témakörben tartott előadást a Budapesti Corvinus Egyetem sportközgazdász szakos hallgatójaként diplomadolgozati konzulense, Kynsburg Zoltán invitálására.

 

 

A sportágismertető után a sepak takraw globális, európai és magyar helyzetéről, rokon sportágakról és a délkelet-ázsiai sportágak lehetőségeit maghatározó fogalmakról kaptak információt a hallgatók, akik nagy érdeklődéssel figyeltek. Az előadás után számos kérdés érkezett az óbudaisoktól, majd a tanóra befejeztével a campus udvarára sietve próbálták ki a számukra eddig ismeretlen labdajátékokat. A szép őszi időben másfél órán át szállt felváltva vagy éppen szinkronban a lábtoll-labda, sepak takraw, footbag vagy éppen shuttleball az Óbudai Egyetem előtti parkban. A tehetséges és lelkes hallgatók ígéretet tettek, hogy a jövőben akár több lábtoll-labda eseményen is találkozunk majd velük.

Fotó és szöveg: Farkas Lilla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.