Nyomtatás
Kategória: Lábtoll-labda
Találat: 154

A felvidéki Királyhelmecre utaztunk edzőtáborozni az Újszászi VVSE utánpótlás versenyzőivel. A Sportegyesületek Országos Szövetsége által meghirdetett HISZEK Benned Program keretében nyílt lehetőségünk az őszi szünetben a négy napos edzőtáborra november 2. és 5. között. Negyvenegy fős küldöttségünk igazán tartalmas napokat töltött a szlovákiai lábtoll-labdázás otthonában.

A változatos programok között mindenki talált kedvére valót, remek hangulatban telt az utazásunk. Mindenki számára felejthetetlen élmények a kora reggeli futóedzések. A várost és a környező dombokat futva fedeztük fel, a hegytetőre feljutva pedig gyönyörű kilátás jutalmazta a legkitartóbbakat. Tóth Gábor irányításával minden egyes lábtoll-labda edzés új kihívásokat rejtegetett magában. Csütörtök délután a technikai elemeké volt a főszerep, amit nagy indián bajnokság követett, melyet négy pályán játszottunk továbbjutásos rendszerben. Péntek délelőtt a helyi gimnázium diákjainak tartottunk sportágismertetőt és bemutatót, ahol őket is bevontuk a játékba. Legügyesebbnek Polák Nóra és Feke Áron bizonyultak, akik a korábbi években már Újszászon is edzőtáboroztak, illetve versenyeztek, valamint a királyhelmeci edzéseket is rendszeresen látogatják. Ők a délutáni sorsolásos egyéniben is kipróbálták magukat, és felvették a versenyt újszászi társaikkal. Ebben a minibajnokságban minden fordulóban újra sorsoltuk az ellenfeleket, mely váratlan helyzeteket hozott, mint például az egyik bejátszót a későbbi bajnok, Kulcsár Zalán játszotta a szintén kiemelkedő képességű Czétényi Krisztián ellen. A fináléban Zalán Farkas Lillát győzte le, miközben a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Szaszkó Dorka és Szentpéteri Tamás állhattak.

 

Fotó: Sipos Roland

 

 

 

A szombat délelőtti sorsolásos páros szintén izgalmas párosításokat és kiélezett küzdelmeket hozott. Ez különösen jó lehetőség volt a fiatalabb, kevesebb tapasztalattal rendelkező játékosok számára, hiszen a rutinosabb versenyzők társaiként sokat tanulhattak. A döntőben Zsigmond Tamás és Farkas Lilla Czétényi Krisztiánt és Oláh Barbarát győzték le, harmadik helyen pedig Nagy Leila és Skultéti Zsombor, illetve Dániel Patrik és Kiss Vendel végeztek. Este egy televíziós stáb érkezett hozzánk, ahol a királyhelmeci Feke Gábor és a programot megtervező Farkas Lilla beszámoltak az eseményről, a gyerekek pedig lelkesen rúgták a háttérben a labdát. Vasárnap nagy indián bajnoksággal zártuk az edzéseket. Esténként a helyi felnőtt játékosok is csatlakoztak edzéseinkhez. Izgalmas mérkőzéseket játszhattunk Éva Pribulová, Feke Anita, Feke Áron, Polák Nóra, Sebastian Költő, Szimkó Balázs, Sipos Roland és Vaskó Péter csapattársaiként vagy épp ellenfeleiként.

A rengeteg sportolás mellett művelődni is volt időnk. A lábtoll-labdázás történetéről, szervezeti kialakításáról, játékszabályairól és kommunikációjáról két felvonásos elméleti oktatás után kvízkérdéseket tettünk fel a három fős csapatoknak. Mindkét forduló során a Kanalas Nikolasz, Kovács Boglárka és Sipos Péter összeállítású csapat szerezte meg a győzelmet.

A kulturális programokra is szakítottunk időt. Királyhelmecre vezető utunk során Boldogkőváralja felé vettük az irányt és a Boldogkői Várat néztük meg korhű nyelvezetet használó tárlatvezetéssel. A gyerekeket leginkább a különböző történelmi korszakokat megtestesítő makettek bűvölték el, valamint a vár legmagasabb pontjáról szemük elé táruló látvány. Szombat délután Borsiba utaztunk, II. Rákóczi Ferenc szülőfalujába, ahol az egykori családi birtokul szolgáló kastélyt tekinthettük meg részletes tárlatvezetéssel. Az interaktív múzeumban olyan megoldásokkal találkozhattunk, melyek a legfiatalabbak figyelmét is lekötötték miközben információt adtak át. A lábtoll-labdázók két kirándulásunkon szerzett tudását elméleti kvízeink során néhány extra kérdéssel teszteltük. A táborban töltött utolsó estén egy rövid bulira is maradt idő, ahol Breszkó Viktória kiválóan állta meg a helyét DJ-ként. A másnap reggeli futáson mindenki boldogan emlegette a party-t.

A szakadó eső miatt a vasárnapra betervezett kirándulásunkat sajnos ki kellett hagynunk, a Megyer-hegyi Tengerszemet nem láthattuk, így sárospataki pizzázásunk után hazafelé vettük az irányt. Sportolóink visszajelzése alapján nagyon jól érezték magukat, a rengeteg és változatos edzést és a bulit emelték ki a legtöbben kedvenc programként. Hálásak lehetünk a királyhelmeci gimnázium szívélyes vendéglátásáért. Feke Gábor, a királyhelmeci lábtoll-labdázás vezetője folyamatosan asszisztált programjaink sikeres megvalósítása érdekében, az igazgató úr lehetővé tette számunkra, hogy a tornatermet korlátlan időbeosztással használhassuk, valamint elszállásolt minket a gimnáziumban. A konyha dolgozói pedig idejüket és energiájukat nem kímélve igyekeztek kedvünkben járni finomabbnál finomabb fogásaikkal. Az Újszászról érkezett kísérőink - Dániel Zoltán, Dánielné Lengyel Beáta, Paróczi Mária, Sipos Péter és Urbán Tamás - hatalmas segítséget jelentettek a gyerekek felügyeletében és a programok gördülékeny lebonyolításában.

Farkas Lilla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Dánielné Lengyel Beáta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Farkas Lilla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Feke Gábor egyik diákja

 

 

 

Fotó: Kovács Evelin

 

 

 

 

 

Fotó: Zsigmond Tamás

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.