Nyomtatás
Kategória: Lábtoll-labda
Találat: 178

A Fejér vármegyei Seregélyesen rendeztük meg a Magyar Diáksport Szövetséggel együttműködésben az Országos Lábtoll-labda Diákolimpiai Döntőt a II-IV. korcsoportos diákok számára. A gyerekek nagy izgalommal készültek a megmérettetésre, valamint a testnevelő tanárok is partnerek voltak abban, hogy minél több tanuló eljuthasson a versenyre. Ezt nagyrészt annak köszönhetjük, hogy ezek a lelkes testnevelés tanárok a motorjai az adott települések lábtoll-labdázásának, edzők, illetve sportszervezők is. A május 18-án megrendezett eseményen ennek köszönhetően 103 diák rúgta a labdát csapat és egyéni versenyszámokban.

 

 

Hat iskola tanulói érkeztek a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola jól felszerelt, hét pályát rendelkezésünkre bocsátó tornatermébe, hogy megküzdjenek a 2022/23-as tanév országos diákolimpiai bajnoki címeiért. Legnagyobb létszámmal az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola delegációja érkezett Tóth Gáborral, hiszen 41 versenyzőjük volt. Erről a településről egy középiskolás csapat is érkezett, akik a születési dátumuknak megfelelően még negyedik korcsoportosak, ők a Szolnoki Szakképzési Centrum Rózsa Imre Technikumát képviselték. Dunaújvárosból, a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézményből 22 lelkes diák érkezett Kohán Árpádné irányításával. Nem sokkal maradt el tőlük a Cserszegtomaji Szabó István Általános Iskola létszáma sem, hiszem Takács Tamás 20 tanulóját hozta el. Orbán Tibor rendkívül fegyelmezett és motivált 14 tanulót hozott a Szederkényi Általános Iskolából. Kitartásuk természetesen az eredménylistában is nyomott hagyott. Egyre biztatóbb eredményeket érnek el. A Bács-Kiskun megyei Nyárlőrinci Buzás János Általános Iskola három tanulója is lelkiismeretesen megállta a helyét a pályán, akiket testnevelés tanáruk és egyben az iskola igazgatója, Boros Kornél hozott.

Mint ahogyan a korábbi években is, csapatversennyel kezdtük az egész napos versenyt. A harmadik korcsoportban mindkét nem esetén az újszászi vörösmartysok állhattak a dobogó tetejére. A Dániel Petra, Debrei Alexandra, Mihá Dzsenifer összeállítású csapat a fináléban fiatalabb iskolatársaikat, Fajkó Norinát, Nagy Gabriellát és Zentay Zoét győzték le. A fiúk küzdelmeiben a tizenegy csapat közül Oláh Olivér, Kanalas Richárd és Rézműves Alex a szederkényi Beck Martin, Nagy Norbert, Quell Zénó teamjét győzték le labdabiztosságukból és korábbi versenytapasztalatukból profitálva.

A negyedik korcsoportos versenyszámokban már megremegett az újszászi versenyzők lába, rengetek izgalom és küzdelem során a szederkényi lányok és fiúk is győzedelmeskedni tudtak ebben a korosztályban. Marczi Maja, Olajos Napsugár és Orbán Lili a döntőben Kovács Boglárka, Nagy Leila és Oláh Barbara együttesét győzték le, miközben a bronzérmet a Balaton melletti Cserszegtomaji Szabó István Általános Iskola diákjai ünnepelhettek. A fiúk versenyében Rumszauer Zalán, Tukacs Ákos és Zelenka Zsolt pontos szervákkal és magabiztos támadó rúgásokkal győzték le az újszászi Dániel Patrikot, Kanalas Renátót, Tófalvi Hunort és Tuba Dánielt. A dobogó harmadik fokára a dunaújvárosi Kádár Barna, Rabi Marcell, Vicsotka Martin és Zudor Milán állhattak.

A csapatverseny után egyéni mérkőzések keretében mérték össze a diákok a felkészültségüket. A főágas rendszerben gyorsan haladtak a meccsek, dinamikus párharcoknak lehettünk szemtanúi. A legkisebbek között a lányoknál újszászi, a fiúknál dunaújvárosi fölényt tapasztalhattunk. A II. korcsoportban Fajkó Norina a már régóta lábtoll-labdázó és labdabiztos Zentay Zoé ellen tudott nyerni koncentrált és összeszedett játékával. A dunaújvárosi Kondor Kitti és a balettben világelithez tartozó Kerti Emília bronzérmet szereztek. A fiúk is hatalmas küzdelmeken vannak túl. Kerti Benett iskolatársát, Kovács Patrikot győzte le, míg a dobogó harmadik fokára a szederkényi Quell Zénó és az újszászi Kiss Vendel állhattak.

A III. korcsoportos lányoknál az újszászi Dániel Petra és Debrei Alexandra döntőztek, mely előbbi versenyző győzelmével zárult. A cserszegtomaji Monduk Katica és a dunaújvárosi Nagy Hanna bronzérmet szereztek. A fiúknál Oláh Olivér (Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola) uralta a mezőnyt, könnyedén nyerte meg a korcsoportját. Dániel Patrik (Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola) ezüstérmet, Beck Martin (Szederkényi Általános Iskola) és Kanalas Richárd (Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola) bronzérmet szereztek.

A legnagyobbak már igazán színvonalas mérkőzéseket, labdameneteket produkáltak. A lányoknál a Cserszegtomaji Szabó István Általános Iskola tanulója, Berezvai Barbara állhatott a dobogó tetejére Kondor Anett (Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézmény), Nagy Leila és Kovács Boglárka (mindkettő Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola) előtt. A fiúk egyéni versenyét az újszászi Kanalas Renátó nyerte meg a szederkényi Rumszauer Zalánnal küzdve a döntőben. Bokor Roland (Cserszegtomaji Szabó István Általános Iskola) és Zudor Milán (Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézmény) bronzérmet szereztek.

Összességében elmondhatjuk, hogy sikeres versenyt tudhatunk magunk mögött, méltó helyekre kerültek az idei tanév diákolimpiai bajnoki címei. Másnap a seregélyesi gyereknapon lehetősége volt a diákolimpián részt vett gyerekeknek az ugrálóvárban játszani, Szabó Balázs zenés műsorát megnézni, az erdei iskola udvarán és az általános iskola kondiparkjában levezetni az előző napi versenyt. 

Részletes eredmények az alábbi linken: docs.google.com/spreadsheets

 

III. korcsoport lány csapat
1 Dániel Petra, Debrei Alexandra, Mihá Dzsenifer Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
2 Fajkó Norina, Nagy Gabriella, Zentay Zoé Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
3 Kerti Emília, Kondor Kitti, Naszádos Kamilla, Váradi Hanna Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI
4 Beke Kiara, Fodor Milla, Hetényi Rebeka, Monduk Katica Cserszegtomaj, Szabó István Általános Iskola
5 Csábi Luca, Raab Laura, Silye Heléna Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
6 Nagy Liliána, Jakab Hédi, Kun Boglárka Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
7 Faludi Emma, Iván Bianka, Horváth Bernadett Szederkényi Általános Iskola
     
III. korcsoport fiú csapat
1 Oláh Olivér, Kanalas Richárd, Rézműves Alex Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
2 Beck Martin, Nagy Norbert, Quell Zénó Szederkényi Általános Iskola
3 Kerti Benett, Somogyi András, Kovács Patrik Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI
4 Breszkó Dominik, Konka Zsombor, Kiss Vendel Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
5 Szentpéteri Dávid, Szűcs Dominik, Bubori Bálint Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
6 Bencsik Viktor, Falusi-Tóth Gergely, Szabó Krisztián Nyárlőrinc, Buzás János Általános Iskola
7 Kőhalmi Károly, Lutz Levente, Otterbein Kristóf Szederkényi Általános Iskola
8 Kanalas Dominik, Horváth Levente, Tóth Tibor Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
9 Rab Bence, Turai Csaba, Zsigmond Márk Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
10 Horváth József, Kovács Noé, Simon Csongor, Szántó Jácint Cserszegtomaj, Szabó István Általános Iskola
11 Boros Zsombor, Kókány Balázs, Nagy Milán, Kondor Zalán Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI
     
IV. korcsoport lány csapat
1 Marczi Maja, Olajos Napsugár, Orbán Lili Szederkényi Általános Iskola
2 Kovács Boglárka, Nagy Leila, Oláh Barbara Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
3 Berezvai Barbara, Evsyukhina Alexandra, Merics Hanna, Sötét Johanna, Szalczer Laura Cserszegtomaj, Szabó István Általános Iskola
4 Gál Vivien, Kondor Anett, Nagy Hanna Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI
5 Lénárt Liza, Steczina Nikol, Agócs Laura Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
6 Ézsiás Lotti, Tuba Alexa, Debrai Loretta Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
     
IV. korcsoport fiú csapat
1 Rumszauer Zalán, Tukacs Ákos, Zelenka Zsolt Szederkényi Általános Iskola
2 Dániel Patrik, Kanalas Renátó, Tófalvi Hunor, Tuba Dániel Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
3 Kádár Barna, Rabi Marcell, Vicsotka Martin, Zudor Milán Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI
4 Breszkó Sándor, Csobai Attila, Vincze Máté Újszász, Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum
5 Bokor Roland, Pajor Erik, Szemes Máté Cserszegtomaj, Szabó István Általános Iskola
6 Bartók Péter, Fridrich Noel, Szabó Renáta Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI
7 Dézsenyi Botond, Horváth Lóránt, Sebestyén Gergő Cserszegtomaj, Szabó István Általános Iskola
     
II. korcsoport lány egyéni
1 Fajkó Norina Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
2 Zentay Zoé Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
3 Kondor Kitti Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI
4 Kerti Emília Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI
5 Váradi Hanna Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI
6 Faludi Emma Szederkényi Általános Iskola
7 Nagy Gabriella Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
8 Hetényi Rebeka Cserszegtomaj, Szabó István Általános Iskola
9 Horváth Bernadett Szederkényi Általános Iskola
10 Kovács Noémi Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI
11 Iván Bianka Szederkényi Általános Iskola
     
II. korcsoport fiú egyéni
1 Kerti Benett Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI
2 Kovács Patrik Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI
3 Quell Zénó Cserszegtomaj, Szabó István Általános Iskola
4 Kiss Vendel Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
5 Falusi-Tóth Gergely Nyárlőrinci Buzás János Általános Iskola
6 Breszkó Dominik Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
7 Kanalas Dominik Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
8 Bencsik Viktor Nyárlőrinci Buzás János Általános Iskola
9 Horváth Levente Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
10 Konka Zsombor Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
11 Kovács Noé Cserszegtomaj, Szabó István Általános Iskola
12 Kondor Zalán Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI
13 Simon Csongor Cserszegtomaj, Szabó István Általános Iskola
     
III. korcsoport lány egyéni
1 Dániel Petra Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
2 Debrei Alexandra Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
3 Monduk Katica Cserszegtomaj, Szabó István Általános Iskola
4 Nagy Hanna Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI
5 Debrei Loretta Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
6 Mihá Dzsenifer Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
7 Naszádos Kamilla Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI
8 Gál Vivien Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI
9 Fodor Milla Cserszegtomaj, Szabó István Általános Iskola
10 Nagy Liliána Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
11 Kun Boglárka Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
12 Jakab Hédi Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
13 Csábi Luca Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
14 Beke Kiara Cserszegtomaj, Szabó István Általános Iskola
15 Silye Heléna Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
16 Raab Laura Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
     
III. korcsoport fiú egyéni
1 Oláh Olivér Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
2 Dániel Patrik Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
3 Beck Martin Szederkényi Általános Iskola
4 Kanalas Richárd Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
5 Nagy Norbert Szederkényi Általános Iskola
6 Szűcs Dominik Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
7 Szentpéteri Dávid Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
8 Rézműves Alex Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
9 Turai Csaba Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
10 Zsigmond Márk Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
11 Bubori Bálint Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
12 Otterbein Kristóf Szederkényi Általános Iskola
13 Rab Bence Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
14 Somogyi András Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI
15 Kőhalmi Károly Szederkényi Általános Iskola
16 Szabó Krisztián Nyárlőrinci Buzás János Általános Iskola
17 Szántó Jácint Cserszegtomaj, Szabó István Általános Iskola
18 Horváth József Cserszegtomaj, Szabó István Általános Iskola
19 Kókány Balázs Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI
20 Nagy Milán Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI
21 Tóth Tibor Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
22 Boros Zsombor Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI
23 Lutz Levente Szederkényi Általános Iskola
     
IV. korcsoport lány egyéni
1 Berezvai Barbara Cserszegtomaj, Szabó István Általános Iskola
2 Kondor Anett Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI
3 Nagy Leila Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
4 Kovács Boglárka Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
5 Agócs Laura Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
6 Orbán Lili Szederkényi Általános Iskola
7 Ézsiás Lotti Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
8 Steczina Nikol Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
9 Szabó Renáta Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI
10 Evsukhina Alexandra Cserszegtomaj, Szabó István Általános Iskola
11 Szalczer Laura Cserszegtomaj, Szabó István Általános Iskola
12 Lénárt Liza Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
13 Sötét Johanna Cserszegtomaj, Szabó István Általános Iskola
14 Oláh Barbara Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
15 Marci Maja Szederkényi Általános Iskola
16 Olajos Napsugár Szederkényi Általános Iskola
17 Tuba Alexa Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
18 Merics Hanna Cserszegtomaj, Szabó István Általános Iskola
     
IV. korcsoport fiú egyéni
1 Kanalas Renátó Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
2 Rumszauer Zalán Szederkényi Általános Iskola
3 Bokor Roland Cserszegtomaj, Szabó István Általános Iskola
4 Zudor Milán Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI
5 Kanálos Péter Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
6 Kádár Barna Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI
7 Breszkó Sándor Újszász, Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum
8 Zelenka Zsolt Szederkényi Általános Iskola
9 Tuba Dániel Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
10 Fridrich Noel Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI
11 Rabi Marcell Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI
12 Vincze Máté Újszász, Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum
13 Horváth Lóránt Cserszegtomaj, Szabó István Általános Iskola
14 Tófalvi Hunor Újszászi Vörösmarty Általános Iskola
15 Tukacs Ákos Szederkényi Általános Iskola
16 Sebestyén Gergő Cserszegtomaj, Szabó István Általános Iskola
17 Csobai Attila Újszász, Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum
18 Pajor Erik Cserszegtomaj, Szabó István Általános Iskola
19 Dézsenyi Botond Cserszegtomaj, Szabó István Általános Iskola
20 Szemes Máté Cserszegtomaj, Szabó István Általános Iskola
21 Bartók Péter Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI
22 Vicsotka Martin Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Tóth Gábor és Farkas Lilla

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.