Nyomtatás
Kategória: Lábtoll-labda
Találat: 248

A Magyar Lábtoll-labda Szövetség meghívást kapott az Erzsébet Alapítványtól, hogy vegyen részt Magyarország legnagyobb táboroztatási programjában, az Erzsébet Táborok megvalósításában és a Zánkai Erzsébet-táborban, valamint a Fonyódligeti Erzsébet-táborban az Élménytáborok keretében megvalósuló „Sportnapon” és a lábtoll-labdázással olyan speciális program megvalósításában vegyen részt, melynek célja a mozgásra, a fizikai aktivitásra, az egészséges életmód fontosságára, a megfelelő én- és testkép gyermekkorban történő kialakítására való ösztönzés. Olyan élményekkel gazdagítsa a gyermekek életét, amelyek megszerzésére sok esetben nem biztos, hogy lenne lehetőségük.

Az Újszászi VVSE gyermek és serdülő lábtoll-labdázói közül sokan jelentkeztek a zánkai lábtoll-labda bemutatóra. A nagy kánikulában sokakat csábított a Balaton. A népes csapat – Bubori Hajnalka, Diós Letícia, Fajkó Márk, Farkas Lilla, Fehér János, Kanalas Renátó, Kanálos Péter, Kovács Boglárka, Kulcsár Zalán, Nagy Leila, Németh Panna, Oláh Barbara, Skultéti Zsombor, Steczina Nikol, Szentpéteri Tamás, Tóth Gábor, Zsigmond Tamás – hajnali vonattal utazott Zánkára. A vonatos utazás elég izgalmas volt, mert Balatonfüreden műszaki hiba miatt a zsúfolt Intercityről át kellett szállni a még zsúfoltabb, rossz műszaki állapotú piros motorvonatra, amely Zánkáig zakatolt. A megérkezéskor Zánkán szakadt az eső. A táborvezetőség rugalmasan átszervezte a programot. A szabadtéri bemutató helyett az étkezde előterében zajlott a lábtoll-labdázás. Három pályán és a pályák mellett folyt a lábtoll-labdázás az ország különböző részeiről érkezett gyerekekkel. Sokáig és nagyon lelkesen lábtoll-labdáztak a Somogy megyei törökkoppányiak és a Hajdú-Bihar megyei álmosdiak.

Délután elállt az eső, és a nap is kisütött, így a nagyon várt, kellemes balatoni fürdés is megvalósítható volt.

Augusztus 16-án a Fonyódligeti Erzsébet-táborban lesz a következő lábtoll-labda bemutató.

 

Kint szakadt az eső

 

Bent szálltak a lábtoll-labdák

 

Különleges helyszín

 

Játék háló felett

 

Mindenki mozgásban

 

Három pályán lehetett lábtoll-labdázni

 

Tóth Gábor és kitartó játékostársa

 

Diós Letícia és tanítványai

 

Farkas Lilla

 

A vízilabdázók is kipróbálták a lábtoll-labdázást

 

Fehérben a vízilabdázó fiúk, pirosban a lábtoll-labdázó lányok

 

Játék a shuttleballal

 

Diós Letícia és Bubori Hajnalka

 

Páros játék

 

A lelkes álmosdiak

 

Az újszásziak által dobott labdákat kellett visszarúgni

 

A bemutató csapat

 

Irány a Balaton!

 

A sekély vízben

 

Fürdés a Balatonban

 

Fotó: Fehér János

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.