Nyomtatás
Kategória: Lábtoll-labda
Találat: 182

Hagyományosan sporttal zárják az évet az újszászi lábtoll-labdázók. December 28-án háromlabda versenyt rendeznek, amely asztalitenisszel kezdődik, tollaslabdázással folytatódik és lábtoll-labdázással fejeződik be. Mindhárom sportágban egy-egy 21 pontos szettet játszanak a részvevők. Aki több pontot gyűjt a három sportágban, az jut tovább a következő fordulóba. A gyermekek és a serdülők délelőtt 9 órától, az ifjúságiak, a felnőttek és a szeniorok délután 14 órától mérkőznek.

 

Háromlabda

 

shuttleball

 

Szepataka

 

Szilveszter Kupa

 

Szilveszter Kupa

 

 

December 29-én 9 órától a shuttleball, a tajvani lábtoll-labda versenye következik. Az ökölnyi gumilabdába szúrt lila tollból álló labdát könnyebb eltalálni, de nehezebb irányítani, mint a könnyű lábtoll-labdát.

December 30-án 9 órától a lábtoll-labdázás thaiföldi, malajziai rokon sportága, a sepak takraw mérkőzései következnek, amelynek rúgásai és szabályai nagyon hasonlítanak a lábtoll-labdázáshoz. A különbség a labdában van. A sepak takrawt 17-18 dekás labdával játsszák. Az eredeti labda bambuszból készült, a versenylabdák már a bambuszt utánzó műanyagból. A lábtoll-labdánál jóval nehezebb labda rossz kezelés, levétel esetén nagy piros és kék foltokat hagyhat a testen.

December 31-én 10 órától a Lábtoll-labda Szilveszter Kupával zárul az év, amelynek műsorán a hagyományos versenyszámoktól eltérő játékok szerepelnek. Lesz kézen fogós páros, nagy indián játék, sorsolásos csapat és páros, amelyben minden forduló után sorsolják a csapatok összeállítását, négyfős csapatok lábtoll-labda focit játszanak, amelyben a passzolgatás végén kapura kell rúgni a labdát. Pezsgő bontással zárul a nap.

A versenyek nyíltak. Mindenki bekapcsolódhat a különböző labdák rúgásába. Nevezési díj karácsonyról maradt vagy frissen készített közösen elfogyasztható enni és innivaló.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.