Nyomtatás
Kategória: Lábtoll-labda
Találat: 562

2019. október 19-től október 21-ig Hagenben, a Karl Adam sportcsarnokban rendezték a lábtoll-labdázók 15. German Openét. A szokásosnál kisebb mezőny, négy ország 23 csapata kezdte meg négy csoportban a selejtezőket. 1994 óta eddig mind a tizenöt German Openen voltak újszászi résztvevők. A torna huszonötéves története során négyszer nyert az újszászi férfi csapat. A győzelmek mellett négy második, két harmadik és egy negyedik helyezést is elértek. A női csapatversenyben az újszásziak négyszer voltak ezüstérmesek. Egyéniben kétszer rendeztek German Opent. A férfiaknál mindkétszer Tóth Gábor nyert. A nőknél 2011-ben Vágó Henriett ezüstérmes volt.

 

Hajnalban a Liszt Ferenc repülőtéren

 

Dortmundban

 

A magyar csapat: Újszászi VVSE és Nagykanizsa ZSE

 

Az újszászi csapat: Tóth Gábor, Csák Vivien, Kanalas Márió, Dobozi Boglárka, Kökény Martin, Kovács Evelin, Csabai Gábor, Szaszkó Dorka, Fehér János és Hornyák Erzsébet

 

15. German Open

 

A megnyitó

 

Újszásziak és nagykanizsaiak a megnyitón

 

A megnyitó résztvevői

 

Az első mérkőzés

 

Női győzelem a franciák ellen

 

Újszászi VVSE - TV Bühlertal

 

Varga Frida, Andre Lange és Kovács Evelin

 

Varga Frida és Kovács Evelin az FFC Hagen színeiben

 

FFC Hagen - Újszászi VVSE elődöntő

 

A legjobb női csapat: Hornyák Erzsébet, Szaszkó Dorka, Csák Vivien és Dobozi Boglárka

 

 

 

10. helyezettek a férfi mezőnyben: Hornyák Erzsébet, Szaszkó Dorka, Dobozi Boglárka és Csak Vivien

 

A 4. helyezett újszászi csapat: Csabai Gábor, Kökény Martin, Fehér János, Kanalas Renátó és Tóth Gábor

 

Szaszkó Dorka

 

Csák Vivien

 

Hornyák Erzsébet

 

Csák Vivien

 

Csabai Gábor és Kovács Evelin

 

Kökény Martin

 

Tóth Gábor

 

A 15. German Open résztvevői

 

Google Photos

Fotó: Fehér János és Karsten-Thilo Raab

 

Az első napi küzdelmek magyar szempontból sikeresek voltak. A Nagykanizsa Zemplén SE Baranyai Benett, Farkas Balázs, Lukács Benedek, Takács Endre összeállítású csapata öt győzelemmel, játszmaveszteség nélkül csoportelsőként jutott a legjobb nyolc közé. A kanizsaiakhoz hasonlóan az újszásziak is csoportelsőként mentek tovább. A sokszoros bajnok Tóth Gábornak két ifjúsági bajnok – Kanalas Renátó és Kökény Martin, valamint sáncolóként a szintén ifi Csabai Gábor volt a csapattársa. A könnyebb mérkőzéseken edzőjüket, a 15-szörös German Open résztvevő Fehér Jánost is bevették a játékba.

Az újszásziak a csoportelsőségért a TV Lipperodéval mérkőztek, és 21-15, 21-18-ra nyertek. Győzelmük értékét növeli, hogy a németeknél két válogatott is játszott. Sven Walter 2017-ben férfi párosban vb harmadik, Philipp Münczner 2015-ben egyéniben vb negyedik volt.

A nők együtt versenyeztek a férfiakkal. Az Újszászi VVSE Csák Vivien, Dobozi Boglárka, Hornyák Erzsébet, Szaszkó Dorka összeállítású csapata két vereséggel és három győzelemmel csoport harmadikként a 9-16. helyért folytathatta a játékot.

Más csapatokban is játszottak magyarok. Kovács Evelin (Újszászi VVSE) a Németországban élő Varga Fridával és Andre Langeval az FFC Hagen 6-ban, a szintén Németországban élő, korábban magyar válogatott, vb harmadik helyezett dr. Malik András (TV Bühlertal) Florian Krickkel és Karsten Thilo Rabbal (FFC Hagen) játszott együtt. Kovács Patrícia a Flying Feet Haspe 3, Szikrai Szilárd a TV Bühlertal csapatában lépett pályára.

Sorsolással kezdődött a második nap. A négy csoportelsőhöz sorsolták a négy csoport másodikat. Nagykanizsa a legkönnyebb ellenfelet kapta, Franciaország 1-et, Újszász pedig a legnehezebbet, az SG Gifhorn és a CBC Wuppertal közös csapatát, amelyben az a Wilke Noah volt az ütőember, aki az augusztusi világbajnokságon egyéniben legyőzte Tóth Gábort.

A nagykanizsaiak könnyedén verték a franciákat a négy közé jutásért. (21-16, 21-15) Az újszásziak nagy meccset játszottak a németekkel. Kökény Martin és Tóth Gábor jó talpalásaival 11-3-ra elhúztak. Innen 18-16-ra felzárkóztak a sokat reklamáló hazaiak. 20-17-nél Tóth Gáborék sorra hagyták ki a játszmalabdákat. 20-20 után felváltva estek a pontok. A viharos játszma vége 24-22 lett az újszásziak javára. A második szett végig szoros volt. 16-15-től Kökény Martin zsinórban öt pontot csinált, és 21-15-tel az újszásziak is a négy közé jutottak.

A német-magyar elődöntőkben először az újszásziak mérkőztek a házigazda FFC Hagen Stefan Blank, Cristopher Zentarra, David Zentarra összeállítású első csapatával. Az első játszmában jól játszottak az újszásziak. 18-16-ig vezettek is, de a végjátékban a németek voltak ponterősebbek, és 22-20-ra nyertek. A második szettben végig az FFC volt a jobb, és 21-14-el vívta ki a döntőbe jutást. A Nagykanizsa – Flying Feet Haspe (Philip Kühne, Torben Nass, Sebastian Költő) mérkőzésen a haspeiek kezdtek jobban. Sokáig úgy nézett ki, hogy könnyedén nyernek, ám az első játszma végére feltámadtak a kanizsaiak, egyenlítettek, de 22-20-ra elbukták a játszmát. A második szettben is sokáig a Haspe vezetett, de szerencsés hajrával Nagykanizsa 21-17-tel egyenlített. A döntő játszmát kiegyenlített csatában, de végig vezetve 21-18-ra nyerték Lukács Benedekék.

A harmadik helyért Flying Feet Haspe – Újszászi VVSE 21-18, 21-19. Szoros csatában maradt le a dobogóról az újszászi csapat.

A döntőben Nagykanizsa ZSE – FFC Hagen 1. 23-21, 21-19. A nagykanizsaiak szoros mérkőzésen, jó csapatjátékkal nyerték a 15. German Opent és szerezték meg Magyarországnak a nyolcadik tornagyőzelmet.

A helyosztók során az újszászi női csapat a 9-16. helyért három három szettes mérkőzést játszott. Kettőt megnyertek. A TG Münster 2-t 21-19, 18-21, 21-18-ra, a CP Gifhornt 23-21, 18-21, 23-21-re verték. A TG Münster 1-től 21-19, 22-24, 22-20-ra kikaptak. Így legjobb női csapatként a 10. helyen végeztek.

A harmadik napon harminc páros mérkőzött. A páros versenyben a németek vigasztalódtak az elveszített csapatverseny után. Csak német kettősök álltak a győzelmi dobogón. 1. Sven Walter, David Zentarra, 2. Philip Kühne, Torben Nass, 3. Stefan Blank, Christopher Zentarra. A legjobb magyar eredményt a negyedik helyezett Baranyai Benett, Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE) duó érte el.  6. Sebastian Költő, Tóth Gábor (Királyhelmec, Újszászi VVSE), 8. Kanalas Márió, Kökény Martin (Újszászi VVSE)

A German Openen első alkalommal induló tehetséges Kanalas-Kökény páros a negyeddöntőben nagyon szoros mérkőzésen 19-21, 21-15, 21-18-ra kapott ki a későbbi harmadik helyezett Christopher Zentarra, Stefan Blank párostól.

Az újszászi párosok további eredményei: 16. Hornyák Erzsébet, Szaszkó Dorka, 22. Csabai Gábor, Kovács Evelin, 24. Csák Vivien, Dobozi Boglárka.

Az újszászi versenyzők utazását Dobozi Boglárka, Dobozi Györk, Dobozi Róbert polgármester, a CA Konzulting Kft., Paplanos Tibor és a B-Metál Kft. támogatatta.

Köszönet a támogatásért.

Fehér János

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.