Nyomtatás
Kategória: Lábtoll-labda
Találat: 663

Újszászi sikerekkel fejeződött be a 23-ik Hungarian Open Lábtoll-labda bajnokság. 175-en versengtek egyéni és csapat versenyszámokban egymással. A rendező Újszászi VVSE idén is bizonyította, hogy sportolói a hazai lábtoll-labda sportágban messze az élen járnak.

 

 

Kemény 4 napon van túl a Magyar Lábtoll-labda Szövetség, hiszen az elmúlt időszakban Újszász adott otthont a 23-ik Hungarian Open bajnokságnak. idén 9 nemzet versenyzői rúgták a játékszert. Miután szombaton csapatversenyben teljes újszászi siker született - hiszen a férfiaknál a Becskereki, Herczeg, Kézér, Tóth összeállítás, a nőknél - (ebben a felállásban életükben először nyerve Hungarian Opent) a Farkas, Győrfi, Vachal trió állhatott a dobogó legfelső fokára - indulhattak az egyéni mérkőzések. Lányoknál 46-an, férfiaknál 85-en léptek pályára. 

"A fiúknál két újszászi játssza a döntőt, a lányoknál egy francia kislány játszott Németh Barbival, 2:1-re a magyar kislány diadalmaskodott. Ez a 175 ember, ez a sok versenyző jól érezte magát, igyekeztünk kiszolgálni őket maximálisan." - mondta VERES PÁL a Magyar Lábtoll-labda Szövetség elnöke. 

Barbara tíz éve lábtoll-labdázik. Nehéz dolga volt, hiszen fájós lábbal kellett játszania, ellenfele is felkészült, labdabiztos, ügyes lány volt. 

"Mi volt a legnehezebb? hogy fejben összeszedett legyek. Mennyit szoktál edzeni? Általában hetente kétszer, ezek most ritkultak. Kinek köszönheted a sikereket? Az edzőnek és a pót edzőmnek." - mondta NÉMETH BARBARA Pusztaszer PISZE SE. 

A fiúknál izgalmas, kemény, kétesélyes döntőt játszott a két újszászi sportoló. Tóth Gábor hozta formáját. Csapatgyőzelme után - mely már sorozatban a 8-ik volt - begyűjtötte a Hungarian Openen szerzett 10-ik győzelmét. 

"Én maximálisan kihoztam magamból mindent, kettőből kettőt nyertem, egyéniben az ellenfelem nagyon kemény ellenfél, idén most sikerült először megvernem, remélem lesznek még ilyen mérkőzések." - mondta TÓTH GÁBOR Újszászi VVSE. 

Az Európai Lábtoll-labda Szövetség elnöke maximálisan elégedett volt az újszászi szervezéssel. 

"Már 25-ik alkalommal vagyok itt, mindig örülök és lelkesen jövök, mert az a munka, amit itt tesznek nagyon lelkesítő és nagyon jótékony hatással van mindenre. Sajnos még elég kevés európai ország játssza ezt a sportágat, de azon dolgozunk, hogy minél több országhoz eljusson és elterjedjen." - mondta Peter von Rüden az Európai Lábtoll-labda Szövetség elnöke. 

A sportolók a csapat és egyéni versenyszámok között Szolnokon strandoltak, megismerkedtek a helyi nevezetességekkel, barátságokat kötöttek, a versenyt pedig egy hatalmas majd gulyáspartival zárták.

Forrás: SzolnokTV

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.