Nyomtatás
Kategória: Vörösmarty Mihály Általános Iskola
Találat: 266

„Elsős leszek
Akár hiszed, akár nem,
Nagyon jó az én kedvem.
Tudod minek örülök?
Iskolába kerülök.”

A 2021/2022-es tanévben is nagy várakozással és örömmel készültünk a leendő iskolásaink fogadására. Szeptember első napjaiban megterveztük iskolahívogató programsorozatunkat, amelynek első állomásán 2021. október 21-én Simon Ágnes leendő elsős tanító néni és Horvátné Pinel Gabriella tanítónő tartott az ősz témakörében igen érdekes, izgalmas foglalkozást. A pandémia már ekkor közbeszólt terveinkbe, hiszen mi a foglalkozásainkat szülői jelenléttel terveztük. Szerettük volna, hogy ne csak a gyermekek, hanem kedves szüleik is találkozhassanak a tanító nénikkel, az iskola belső rendjével, életével. Mivel sajnos ez nem volt lehetséges, a foglalkozást ezért felvettük videóra, amit az óvó nénik eljutattak a szülőknek.

Nagy bánatunkra, februárig nem nyithattuk ki az iskola kapuit, ezért az addig tervezett foglalkozások helyett videós anyagokat készítettek intézményünk szakemberei. Az előadások segítségül szolgálhattak a nagycsoportos kisgyermekek iskolába készülésében, a média tudatos használatában és a konfliktushelyzetek megoldásában. A színvonalas és érdekes videókat Szentpéteri Tímea, Magyarné Kovács Ildikó tanácsadó szakpszichológus és Kalóné Seres Anna készítették.

 

 

Az iskolaválasztást szerettük volna ebben a helyzetben tovább könnyíteni, ezért Óvodából iskolába címmel egy kézbe vehető kis füzetet készítettünk, amelyben leírtuk iskolánk pedagógiai céljait, megmutattuk széles palettánkat a művészeti oktatás terén, szóltunk a számunkra igen fontos készség- és képességfejlesztésről és ennek gyakorlatáról, hagyományainkról, terveinkről, programjainkról, és a kedves olvasók megismerkedhettek a leendő elsős tanító nénikkel is. Ezt a kiadványunkat az óvó nénik segítségével juttattuk el a szülőknek.

2022. február 23-án délután, egy foglalkozás keretében már nagy örömünkre vendégül láthattuk a nagycsoportos ovisokat. A gyerekek hangulatos, játékos foglakozásokon ismerkedtek az iskola világával és a tanító nénikkel.

A leendő 1.a osztály tanító nénijei Sillinger Zsanett és Sándor Nóra sportfoglalkozást tartott a gyerekeknek, míg a leendő 1. b osztály tanító nénijeinél Simon Ágnesnél és Lénártné Kontor Barbaránál egy játékos készségfejlesztés valósult meg a MATIFIC program segítségével, illetve kézműveskedhettek is a gyerekek.

Programjaink következő állomásán 2022. április 7-én végre fogadhattuk leendő elsős kisdiákjainkat, szüleiket és az őket elkísérő óvó néniket. Egy vidám, hangulatos délutánt töltöttünk együtt. A gyermekek sokszínű, változatos, érdekes foglalkozásokon vehettek részt. Míg a gyermekek egy kicsit megszeppenve, de azért örömmel játszottak a saját készítésű ügyességi játékokon, vagy a Bee bot robotunk, a kis méhecske programozását próbálták ki, esetleg az aktív táblán oldottak meg érdekes feladatokat, vagy alkottak papírból különböző kedves figurákat, illetve a tornaszobában felállított akadálypályán való végighaladással megmentették mackót, addig a szülőkkel egy szülői értekezlet keretében átbeszéltük közös dolgainkat.

Rendezvényünket - nagy örömünkre - sok szülő és gyermek megtisztelte, ezért nagyon hálásak vagyunk! Köszönjük az óvó nénik támogató munkáját! Örülünk, hogy az óvoda, és az iskola kapcsolata szoros, együttműködő.

Pomázi Melinda
intézményvezető-helyettes

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.