Nyomtatás
Kategória: Események
Találat: 144

2023. augusztus 13-án a Táncsics Mihály úti játszótéren Nagykerti Ifjúsági Napot rendeztünk, ahol számos kulturális- és sportprogram közül válogathattak a fiatalok. A legnagyobb sikert a szabadulósátor, hetes rúgó verseny és a TESZ-VESZ Ifjúsági és Gyermekalapítvány fajátékai aratták. Emellett folyamatosan érkeztek a lábtoll-labda, tollaslabda, asztalitenisz pályákhoz a sportolni vágyók, ahol látványos labdameneteknek lehettünk szemtanúi. A kisebbek számára a rókavadászat jelentett nagy izgalmat, míg a számháborúhoz a nagyobbak is csatlakoztak és remek szórakozásnak bizonyult, hiszen gyermekkori élményeiket is sikerült feleleveníteniük ezáltal.

 

 

 

Egymást követték az izgalmas programok, melyek fizikailag és mentálisan is kellemesen elfárasztották célközönségüket. A délelőtti órákban a különböző típusú fa társasjátékok koordinációs ügyességet és pontosságot igényeltek. Sok család együtt érkezett, a kisgyermekek, szülők, nagyszülők is szívesen kipróbálták a játékokat. A szabadulósátorból is sorra szabadultak ki a feladványokat sikeresen abszolváló csapatok. A rendelkezésre álló keret 45 perc volt, ám a motivált és kiváló logikai készségekkel rendelkező csapattagok összedolgozva áltagosan körülbelül negyed óra alatt már kint is voltak.

A sportos programok közül a hetesrúgásra több utánpótlás korú labdarúgó is érkezett, valamint a sportágat szabadidős szinten kedvelők is próbára tették képességeiket. A szorgalmas és fegyelmezetten edző lábtoll-labdázó Oláh Olivértől a futball sem áll távol, gyakran kapus poszton is találkozhatunk vele. Erre az alkalomra is örömmel vállalta a hálóőr szerepét, ahol nagyszerűen teljesített. Több forduló után a 18 fős mezőnyből a tehetséges utánpótlás labdarúgó Szentpéteri Dávid volt a legeredményesebb, akinek három fordulóban sikerült nyernie. Oláh Krisztián második, míg Oláh Olivér harmadik helyen végzett szoros küzdelemben. A verseny után még maradt ereje a fiataloknak egyérintőt játszani, mielőtt a lábtoll-labda pályára összpontosult a figyelmük. Az újszásziak által kedvelt nagy indián játékban Oláh Olivérnek pontos és labdabiztos rúgásokkal sikerült győzelmet szerezni sorra ejtve ki ellenfeleit az egyénihez hasonló versenyszámban. Öröm volt számunkra látni, hogy nem csak a saját sportágukban próbáltak a fiatalok versenyezni, hanem a rokon sportágakban is kipróbálták magukat. Ez mindenképpen jó keresztedzésnek bizonyult.

A számháború kezdetével a lábtoll-labda és tollaslabda pályákon sem múlt a lelkesedés, 3-4 fős társaságok ütötték, illetve rúgták a labdákat. A számháború nagy izgalmakat tartogatott, hiszen a két forduló során a kicsik és nagyok küzdöttek egymás ellen, így mindenképp nagy presztízscsatának tekinthetjük. Végül a rutinos és tapasztaltabb csapatnak sikerült nyernie.

Ezt követően száz darab papírból hajtogatott és rajzolt rókát rejtettünk el a bokrok, fák, sátrak, játszótér, kerítés takarásában. A rókavadászatra toborzott két csapat nagyon fürgén és figyelmesen tevékenykedett, hiszen szinte az összes elrejtett rókát sikerült felkutatniuk. Végül a pontok összeszámlálása után a fiúk csapata nyert a lányok ellen.

A rendezvényre érkezőknek üdítőt és csokoládét biztosítottunk frissítőként, valamint oklevéllel és édességgel díjaztuk a versenyek legjobbjait. Összességében elmondhatjuk, hogy sikeres napot zártunk, várakozásainkat felülmúló létszámban érkezett a nagykerti és a belterületi lakosság is. Örömünkre szolgál, hogy elsődleges célcsoportunk, a középiskolások, egyetemisták, pályakezdő fiatal felnőttek is megjelentek a családok és általános iskolás gyermekek mellett. A rendezvény lebonyolításában, az elő- és utómunkálatokban nagy segítségükre volt Szacskó József, aki a karikás ostor használatára tanította az ifjúságot, valamint a fajátékokat előkészítette, felügyelte és oktatta a használatukat. A büfét Földi Henriett üzemeltette, az Újszászi Városüzemeltetési Csoport pedig a tereprendezésben, berendezések szállításában tevékenykedett. Ezúton is köszönjük szépen a munkájukat! Számítunk a lakosság további lelkes részvételére további rendezvényeinken is.

Farkas Lilla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: facebook | Városi Művelődési Ház Újszász | 2023.08.13.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.