Nyomtatás
Kategória: Események
Találat: 216

Újszász szeptember 17-én ünnepelte várossá avatásának 25. évfordulóját. A díszünnepségen adta át Dobozi Róbert polgármester a városi kitüntetéseket.

Ifjú Tehetség díjat kapott sokoldalú és eredményes sporttevékenysége elismeréseként Czétényi Krisztián, aki az ünnepség után rögtön az Újszász Kupa országos lábtoll-labda versenyre sietett, amelyen csapatával 5. helyezést ért el.

 

Ifjú tehetségek: Budai Ivett, Czétényi Krisztián és Szabó Edina

 

Czétényi Krisztián méltatása

 

Dobozi Róbert Újszász polgármestere adta át a díjat

 

Az Ifjú tehetség díjas Czétényi Krisztián és Dobozi Róbert polgármester

 

Czétényi Krisztián a kitüntetettek között

Fotó: Fehér János

 

Czétényi Krisztián 2003. március 9-én született Szolnokon. Az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában eltöltött nyolc éve után a Szolnoki SZC Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Technikum és Szakközépiskola tanulója lett. A kőműves szakmunkás bizonyítvány megszerzése után, jelenleg az érettségire készül.

Tanulmányai mellett a sport az, ami kiemelkedő szerepet tölt be az életében. Már egészen kicsi korától kezdve nagy érdeklődést mutatott a különböző harcművészetek iránt. Ebben nagy hatással volt rá édesapja, akivel közösen gyakoroltak és jártak el együtt edzésekre. Krisztián kipróbálta magát a boksz, a Thai-box, az MMA, és a K1 küzdősportokban is. Mély alázattal, kitartással és szorgalommal vette az akadályokat a kemény edzéseken.

Később újabb sportágak felé is nyitni kezdett, mindegyikben szép eredményeket tudhat magáénak. Czétényi Krisztián, amellett, hogy kétszeres diákolimpiai bajnok fekvenyomásban, a Szolnok Város Amatőr Bajnokságon II. helyezést ért el karbirkózásban, azaz szkanderben. Az iskolai street workout bajnokságot I. helyezéssel, míg a 2022. április 20-án, Szikszón megrendezett Fekvenyomó Diákolimpiát II. helyezéssel zárta. Mindezek mellett sikeres lábtoll-labdázó is. A 2022. április 4-én, Kisteleken megrendezett országos döntőben diákolimpiát nyert csapatával.

Szorgalma és kitartása példaként szolgálhat kortársai számára.

Újszász Város Önkormányzata Czétényi Krisztiánt a sport terén nyújtott országos szinten kiemelkedő teljesítménye elismeréséül Újszász Város Ifjú Tehetsége Díjban részesíti.

 

Újszász Város Sportdíját Pulai Erika parakajakos, paralimpiai résztvevő, Újszász első olimpiai résztvevője érdemelte ki, aki diákkorában újszászi színekben lábtoll-labdázott. A díjátadás után két sportdíjas lábtoll-labdázó, Herczeg Gábor és Tóth Gábor is gratulált neki.

 

Dobozi Róbert Újszász polgármestere, Pulai Erika Újszász Város Sportdíjasa, Oláh József Újszász Város Pro Urbe díjasa

 

Tóth Gábor, Pulai Erika és Herczeg Gábor

Fotó: Fehér János

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.