Nyomtatás
Kategória: Események
Találat: 193

2022. augusztus 20-án együtt ünnepelt Újszász város hívő közössége, az Orczy család tagjai, a város vezetése, a képviselő-testületek tagjai, az intézményvezetők, a Karitász csoport tagjai, a város civil szervezeteinek vezetői és tagjai. Egyházközségünk történetében egy jelentős eseménynek - az idén alapított „Orczy Andor Díj” ünnepi átadásának is helyet adott a mai templombúcsú.

1885-ben elsősorban az Orczy Családnak köszönhetően megépült templomunk. A díj a templomépíttető báró Orczy Andor nevét viseli.

Az Újszászi Római Katolikus Egyházközség képviselő-testülete az alapítókkal egyhangúlag városunk elismert és megbecsült tagjának:

DOBOZI RÓBERT ÚRNAK, ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERÉNEK
AZ „ORCZY ANDOR DÍJAT ADOMÁNYOZTA”.

Szeretettel gratulálunk!

Péter apostol levelében azt olvassuk: „ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá…” A kövekből felépült templomunk falai között igyekszünk az elkövetkezendő években azok munkáját megbecsülni és elismerni akik élő kövekként erősítik és segítik Egyházközségünk működését. Az Orczy család tagjainak és Újszász város polgárai és diákjai számára jelképesen átadásra kerültek az emlékmappák, melyek a hivatalos dokumentumokat tartalmazzák, hogy a Városházára, az Orczy Lőrinc Könyvtárba és Művelődési Házba látogatva a lakosság, illetve a Vörösmarty Mihály Általános Iskola gyermekei és dolgozói is magukénak érezhessék ezt a Díjat.

Az altemplomban báró Orczy Andor sírjánál elhelyeztük az emlékezés és a tisztelet koszorúit.

Az ünnep fényét emelte a feldíszített templom, a gyönyörű viseletekbe öltözött Népi Díszítőművészeti Szakkör és a Százszorszép Népdalkör tagjai, ezzel is kifejezve az együvé tartozást és az értékek fontosságát.

Az ünnepi szentmisét Lédeczi Dénes esperes celebrálta.

Nagy öröm volt együtt ünnepelni! Köszönjük!

 

Fotó: Antal Attila

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.