Nyomtatás
Kategória: Tájékoztatók
Találat: 220

Több évtizede szaporodtak már azok az illegálisan kialakított hulladékgyűjtők, melyek felszámolásával a napokban végzett Önkormányzatunk a Védgát-Zagyva és Munkás utak által határolt területen.

A külterületi illegális hulladékgyűjtők felszámolásáért folytatott folyamatos erőfeszítés mellett idén a belterületen található legnagyobb illegális hulladéklerakó felszámolását tűztük ki célul.

A kijelölt terület megtisztítása közben szembesültünk azzal, hogy az előzetes várakozásokat jóval meghaladó hulladékmennyiség gyűlt össze a területen az elmúlt három-négy évtized alatt.

Végül megdöbbentő mennyiségű: 305 m3 építési törmelék, 190 m3 kevert hulladék, 110 m3 zöldhulladék került ártalmatlanításra a projekt keretein belül.

Sajnos ebben a kérdésben is sok még az elvégzendő feladat. A most megtisztított területet a közelmúltban bővített települési kamerarendszer fogja felügyelni.

Tekintettel arra, hogy az illegális hulladékelhagyás bizonyos mennyiség fölött már önmagában is bűncselekménynek minősül, minden ilyen tevékenység rendőrségi feljelentést von maga után a jövőben is!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: facebook | Dobozi Róbert | 2023.08.15.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.