Nyomtatás
Kategória: Tájékoztatók
Találat: 222

Magánszemélyként évente egyszer Ön is ingyenes kéményvizsgálatra jogosult!

Az Újszász Városi Önkormányzat felhívja a figyelmet, hogy a közelgő fűtési szezon előtt (megelőzve a kéményből kiinduló tüzeket, egyéb füst elvezetésből adódó baleseteket), a magánszemély ingatlan tulajdonosának feladata gondoskodni az égéstermék-elvezetők (kémények) általános tisztíttatásáról és ellenőriztetéséről.

Egy évben csupán fél órába telik, mégis hatalmas lépés otthonunk biztonsága felé, ha rendszeresen szakemberrel ellenőriztetjük a tüzelő-, fűtőberendezéseket, valamint a kéményeket. A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ Kéményseprőipari szerve közfeladatként végzi a kéményseprést.

Újszász Város a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kéményseprőipari tevékenység Megyei Ellátási Csoportjához tartozik, mely az alábbi telefonszámon hívható:

1818
vagy
06-30/347-26-52

Hétfő: 8:00-20:00 óráig
Kedd-szerda-csütörtök-péntek: 8:00-14:00 óráig

Magánszemélyek a szolgáltatást ingyenesen vehetik igénybe.

A családi házakban élőkhöz a tulajdonosok kezdeményezésére egyeztetett időpontban érkeznek a szakemberek. A szolgáltatás megrendelésekor adategyeztetés történik, és csak a megbeszélt időben keresik fel a szakemberek az ingatlan tulajdonosát.

A kéményseprők célja a füstelvezető épségének, valamint a fűtésrendszer biztonságos működésének ellenőrzése; az esetleges problémák kiszűrése, a balesetek megelőzése.

 

 

A vizsgálat során kívül-belül megnézik az égéstermék elvezetőket, ellenőrzik azok műszaki állapotát, vizsgálják, hogy a fűtés működéséhez van-e az adott helyen elég levegő, illetve biztosított-e a levegő utánpótlása, emellett elemzik a tüzelőberendezésből távozó égéstermék összetételét.

A szakember a kéményvizsgálatáról tanúsítványt állít ki, ezen fel kell tüntetnie az utolsó műszaki vizsgálat évét, valamint az ellenőrzés során elvégzett műszeres mérések eredményét.

A KATASZTRÓFAVÉDELEM KÉMÉNYSEPRŐI KÉSZPÉNZT NEM KEZELHETNEK, NEM FOGADHATNAK EL!

A katasztrófavédelem minden kéményseprője képzett szakember, arcképes igazolvánnyal rendelkezik, egységes munkaruhát visel és a munkavégzéshez biztosított autójuk is jól megkülönböztethető, a katasztrófavédelem feliratai, színei jól láthatóak rajta. Felszerelésük korszerű és teljes, minden szerszámuk, mérőeszközük biztosított.

FIGYELEM!

A kéményseprők csak a lakos kezdeményezésére, hívására érkezhetnek házhoz, az előzetesen leegyeztetett időpontban!

AMENNYIBEN NEM A MEGBESZÉLT IDŐPONTBAN, VAGY NEM EGYENRUHÁBAN ÉRKEZIK AZ ÖNMAGÁT KÉMÉNYSEPRŐNEK KIADÓ SZEMÉLY, ILLETVE KÉSZPÉNZT KÉR A SZOLGÁLTATÁSÉRT, KÉRJÜK AZONNAL ÉRTESÍTSE A RENDŐRSÉGET A 112 HÍVÓSZÁMON!

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.