Nyomtatás
Kategória: Tájékoztatók
Találat: 183

Az elmúlt időben egyre többször érkezett sajtóhír arról, hogy kisgyermekek élete került veszélybe rovarcsípés, vagy heveny ételallergia okozta súlyos szövődmény, ún. anafilaxiás sokk miatt.

Újszászon szerencsére nem történt még hasonló eset, de az allergiás reakciók száma sajnos évről-évre növekszik gyermekeink körében.

Több településhez hasonlóan ezért elővigyázatosságból mától városunk kisgyermeknevelő intézményeinek valamennyi telephelyét felszereltük ebből az életmentő gyógyszertből. Baj esetén (ha egy gyereknél súlyos allergiás reakció lép fel), a szert a comb külső részébe kell beadni, akár ruhán keresztül is, a gyermekorvos vagy a mentőszolgálat utasításait követve. Felkértem Molnárné Hegedűs Krisztina intézményvezető asszonyt, hogy folyamatosan pótoljuk majd a szert annak lejárata, vagy esetleges felhasználása esetén.

Kívánom, hogy soha ne kelljen kipróbálnunk az EpiPen injekciót a gyakorlatban! Külön köszönöm a Szent István Király gyógyszertár munkatársainak segítségét a beszerzésben!

 

Fotó: facebook | Dobozi Róbert | 2022.05.11.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.