Nyomtatás
Kategória: Események
Találat: 140

A Hungarica-díjjal kitüntetett Battyányi Józsefné a jubileumát ünneplő helyi karitász csoportot vezeti.

A Katolikus Karitász Caritas 2012. óta Hungarica-díjjal ismeri el azon önkéntesek munkáját, akik kitartóan és áldozatos munkával minél többet tesznek rászoruló embertársaikért. A díjra minden évben egyházmegyénként legfeljebb három plébániai önkéntes munkatársat javasolhat a helyi karitász igazgató.

Idén 38 önkéntes részesült az elismerésben, akik október 7-én, az újbudai Magyar Szentek templomában vehették át a kitüntetést. Vármegyénkből a Váci Egyházmegyéhez tartozó Újszászi Karitász Csoport megbecsült vezetője, Battyányi Józsefné vehette át a díjat.

Battyányi Józsefné, Katalin kimagasló helyismeretével, szeretetteljes és kiváló kommunikációs készségével jó kapcsolatot ápol a rászoruló családokkal, fiatalokkal, idősekkel egyaránt. Példamutató életével hiteles és megbecsült irányítója a 10 éves jubileumát ünneplő újszászi csoportnak. A díjazottnak évtizedeken keresztül volt hivatása a beteg emberek ápolása és megsegítése, melynek filozófiáját a karitatív tevékenységbe is tovább vitte. Keresztény katolikus életével, értékrendjével, lelkiségével példát mutat másoknak, emellett a város életének is meghatározó alakja.

Forrás: szoljon.hu

 

Fotó: magyarkurir.hu

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.