Nyomtatás
Kategória: Események
Találat: 140

2021. szeptember 12-én vasárnap a Szent István király templom melletti ligetes területen a Gyere, Segíts! Alapítvány „Mesterségek Udvarát” rendezett be, és egész napos népi játszóházzal, népi mesterségek bemutatójával várták az érdeklődőket.

A kicsik és nagyok kipróbálhatták a csigafuttatást, a lengő tekézést, vagy épp a csirkepofozó játékot is. Utána az óriások birodalmába is ellátogathattak, ahol óriás malom, óriás jenga, óriás dominó, óriás amőba és óriás ördöglakatok is vártak rájuk. Amíg a nagyobbak a különböző fából készült ördöglakatokat, térbeli kirakókat, feladványokat próbálgatták, addig a legkisebbek a baba birodalomban érezhették otthon magukat. Kismotorok, gurulós, tolható játékok, labdák és mini csúszda állt a gyerekek rendelkezésére.

 

 

A rendezvényt népi kézműves mesterségek bemutatója és színpadi élőzene kísérte. Az érdeklődők elsajátíthatták pl. a kovácsolás, a hímzés, a gyöngyfűzés alapjait.

A program a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósult meg.

 

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.