Hat év szünet után, október 28-tól 30-ig Hagenban a Käthe-Kollwitz Sporthalle hat pályáján 11 ország közel 170 versenyzőjének részvételével ismét megrendezték a German Opent. A rendező, a vendéglátó Európa legrégebbi lábtoll-labda egyesülete, az 1991-ben alakult FFC Hagen volt. A 14. German Openre nagy és erős mezőny gyűlt össze. Az európaiakon – Ausztria, Finnország, Franciaország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Szlovákia – kívül Ázsiát a világbajnokságon nagyon jól játszó Hongkong, a sportág nagyhatalma, Kína és Tajvan képviselte. Magyarországról nagykanizsai, tápióbicskei, pusztaszeri, szepetneki és újszászi színekben 40-en indultak. A külföldön élő Kurdi Krisztina és Varga Frida az osztrák Mönchhof, Szabó Nóra a német TV Lipperode csapatát erősítette.

 

Google Photos

Fotó: Berkó Sándor, Fehér János, ifj. Fehér János, Kanalas Renátó és Kovács Brigitta

 

Lábtoll-labda az Aktív Rádióban:

 

Az 1999 óta rendszeresen magyar – kisnánai, nagykanizsai és újszászi – győzelmekkel záruló férfi csapatversenyben most a hazaiak nyertek. Így visszavágtak a nyári Hungarian Openen elszenvedett vereségekért.  Ehhez volt két jó csapatuk – a Flying Feet Haspe és az FFC Hagen –, kedvező sorsolást csináltak maguknak, a magyarokat egymás ellen és általában a hongkongiak ellen játszatták. Így férfi versenyben a magyarok még a legjobb négy közül is kiszorultak. A hazaiak mesterkedését csak a legjobb összeállításban és csúcsformában játszó csapattal lehetett volna megakadályozni. Ilyen magyar egység most nem volt, így meg kellett elégedni a szerényebb helyezésekkel.

A csapatversenyben 46 team indult. 25 férfi, 11 vegyes és 10 női csapat lépett pályára. Az első nap nyolc csoportban rangsoroló mérkőzéseket játszottak a résztvevők. A második napon a csoporthelyezésektől függően kieséses táblán minden helyezést eldöntve folytatódott a játék. A két legjobb magyar csapatot egy csoportba „sorsolták”. A csoportdöntőt a Nagykanizsa ZSE Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre összeállítású gárdája nyerte 15-12, 10-15, 15-7-re nyerte az újszásziak ellen. Nagykanizsa Baranyai Benett, Farkas Balázs, Horváth Gergő összetételű triója csoport másodikként jutott tovább. A nyolc közé jutásért játszott kanizsai rangadón Takácsék nyertek 18-21, 21-17, 21-17-re és ezután már csak hongkongiakkal játszottak. A volt esély a négy közé jutásukra is. Három játszmában 21-19, 16-21, 21-16-ra vesztettek a Law Jordan Kin Hang, Leung Kwan Ho, Mok Chi Kit teamtől. Utána kétszer nyertek és legjobb magyarként ötödikek lettek.

A Becskereki Sándor, ifj. Fehér János, Tóth Gábor összeállítású egyes számú újszászi csapat Nagykanizsa mögött négy győzelemmel fejezte be a selejtezőt. Az újszásziak nyolc közé jutását az Or Kwan Ho Kevin, Wong Hong Ching, Lee Chi Fung összeállítású hongkongi csapat akadályozta meg. (21-11, 21-15) Az újszásziak a végén a 9. helyért Nagykanizsa Baranyai Benett, Farkas Balázs, Horváth Gergő összeállítású csapatával mérkőztek. A kanizsaiak nyertek 21-11, 21-17-re.

A Farkas Balázs, Kanalas Renátó, Kökény Zoltán összeállítású újszászi ifjúsági csapat nagyon jól kezdett. Két német, egy-egy magyar és francia, valamint egy hongkongi csapat legyőzésével csoport elsőként várták a folytatást. A főágon őket is hongkongiak, a későbbi negyedik helyezett – Cheung Chun Ming Anthony, Ho Sze Ming, Chan Wing Chuen, Kwok Man Fai állította meg. Az újszászi ifisták a végén a 16. helyen végeztek.

A női csapatok a férfiakkal együtt versenyeztek. Az abszolút versenyben a legjobb három helyezést elérő női csapatokat díjazták. A női győztes – sok férfi csapatot legyőzve –, a 14. helyezett Balogh Eszter, Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE), Bagos Viktória (Királyhelmec Szlovákia), Justine Crapanzaro (Marseille Franciaország) összeállítású nemzetközi team lett. A Hungarian Open győzelem után a German Open aranyérmét is begyűjtötték. 2.  Lo Wai Ming, Chan Ning Priscilla, Pang Hoi Ying (Hongkong), 3. Farkas Lilla, Győrfi Barbara, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE).

A magyar csapatok eredményei:

5. Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE), 9. Baranyai Benett, Farkas Balázs, Horváth Gergő, (Nagykanizsa ZSE)

10. Becskereki Sándor, ifj. Fehér János, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 14. Balogh Eszter, Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE), Bagos Viktória (Királyhelmec Szlovákia), Justine Crapanzaro (Marseille Franciaország), 16. Farkas Balázs, Kanalas Renátó, Kökény Zoltán (Újszászi VVSE), 21. Farkas Lilla, Győrfi Barbara, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), 24. Bábosik Ádám, Berkó Sándor, Csabai Gábor (Újszászi VVSE), 27. Csák Vivien, Dobozi Boglárka, Hornyák Erzsébet, Szaszkó Dorka (Újszászi VVSE), 29. Ézsiás Fanni, Ézsiás Zsófia, Kovács Evelin (Újszászi VVSE), 31. Árvai Milán, Mezei Gábor, Nagy Máté (Tápióbicske ST), 35. Honti Lívia, Szigedi Barbara, Szigedi Hanna (Tápióbicske ST), 37. Buda Levente (Szepetnek SE), Terecskei Róbert, Túri Adrienn (Pusztaszer PISZE SE), 46. Fehér János, Kovács Brigitta, Szacskó József (Újszászi VVSE)

A harmadik napon a kieséses páros verseny zajlott 70 duó részvételével. A Becskereki Sándor, Tóth Gábor kettős 1. kiemeltként indult. Első mérkőzésüket nyerték is a Christina Manuello, SorAngi De Pasquale olasz duó ellen. A 16 közé jutásért a hongkongi Law Jordan Kin Hang, Leung Kwan Ho páros következett. Nagy meccsen 21-19, 22-20-ra az ázsiaiak nyertek. Európa legjobbjai nem jutottak a 16 közé. Más ágakon névtelen játékosok sétáltak be a 16 és a 8 közé.  A Farkas Balázs, Kökény Zoltán párosnak kicsit kedvezőbb ága volt. A 32 közé a Xavier Joudiou, Victor Nadot francia párost, a 16 közé a Győrfi Barbara, Vachal Krisztina újszászi kettőst verték. A nyolc közé jutásért a kínai Yang Zhichao, Yin Yun-nal játszottak látványos mérkőzést. Az első játszmát 15-10-ről 22-20-ra vesztették. A második szett is szoros volt. 21-19-re nyertek a kínaiak, akik aztán kikaptak a harmadik helyezett hongkongiaktól. Így Farkasék legjobb újszásziként a 15. helyen zárták a versenyt.

Párosban a legjobb eredmény a Farkas Balázs, Horváth Gergő nagykanizsai kettős nevéhez fűződik, a 32-be jutásért francia, a 16-ba és 8-ba játszott mérkőzéseken német ellenfeleket ütöttek ki. A négy közé a később győztes Philipp Kühne, Torben Nass (Flying Feet Haspe) párostól kaptak ki 21-17, 21-18-ra, így az ötödik helyen zárták a versenyt.

A fárasztó utazás – oda 21 óra, vissza 18 óra buszozás –, a háromnapos versenyzés fáradalmai és a szokottnál szerényebb eredmények ellenére a magyar résztvevők jól érezték magukat Németországban. Sok új barátot szereztek, akikkel legközelebb 2018. május 18-tól május 21-ig a Párizs belvárosától 15 kilométerre lévő Eaubonne-ban, a 10. French Openen, 2018. július 21-től július 24-ig Újszászon, a 23. Hungarian Openen találkozhatnak.

Fehér János

 

Team 1-6

Team 17-32

Team 33-46

Páros bejátszás

Páros eredmények

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.