Az újszásziak huszonkét éve Butterfly ’81 típusú asztalokon játsszák bajnoki mérkőzéseiket. A Butterfly még mindig világmárka. A gond csak a 81-vel van. Az újszászi asztalok 35 évesek és már elég ütött-kopottak. 1994-ben a Szolnoki Kilián Katonai Főiskoláról kerültek Újszászra. Akkor szüntették meg ott a sportszázadot, amelyben NB I-es asztaliteniszezők és tollaslabdázók katonáskodtak. A szolnokiak szakosztályvezetője Kövecses Ferenc volt, aki jól ismerte Nagy Béla lelkes utánpótlás nevelő munkáját, és értesítette a szolnoki szakosztály megszűnésével feleslegessé vált felszerelések eladásáról. A kedvező lehetőséget kihasználva Nagy Béla és a sorok írója egy teherautóval ment a Kilián laktanyába, ahonnan igen kedvező áron megvásárolt három asztallal, négy eredményjelzővel és 8 db labdaterelővel tért haza, amelyek kisebb javításokkal azóta is használatban vannak.

 

Picasa | Google Photos

Fotó: Fehér János

 

Az asztalok felett eljárt az idő. Kovács Szilárd szakosztályvezető két-három éve új asztalokért kilincselt. Elképzeléséhez támogatókat is talált dr. Szóró Magdolna városi képviselő és Molnár Péter polgármester személyében, akik egy-egy asztalt vásároltak a szakosztály részére. A harmadikat a szakosztály a költségvetéséből takarékoskodtak össze.

A tervek szerint január 31-én rövid asztalavató ünnepséggel kezdődött volna az Újszászi VVSE – Jászkun Volán III. megyei I. osztályú bajnoki asztalitenisz csapatmérkőzés. A szolnokiak elrontották az ünnepet, mert a mérkőzés előtti napon lemondták az újszászi szereplést. Az asztalavatás azért megtörtént. A szakosztály tagjai dr. Szóró Magdolnával, Molnár Péterrel és Bálint Ferenc SE elnökkel váltottak néhány avató ütést, majd edzést tartottak az új asztalokon.

Fehér János

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.