Az Újszászi VVSE labdarúgó-szakosztálya január 18-án nyolcadik alkalommal rendezte meg nemzetközi teremlabdarúgó tornáját, amelyre ebben az évben a TAO program keretében U-21 korcsoportú csapatok (amelyekben két idősebb játékos is szerepelhetett) kaptak meghívást. Sajnos, nem tudott eljönni a tornaalapító vajdasági testvérváros, Palics csapata és a lengyel testvérváros, Debica is lemondta a részvételt. Így körmérkőzéses formában négy együttes mérkőzött a szép serlegekért. A tavalyi győztes Zenta, a 2004-ben az első tornán győztes és az azóta is mindig erős csapattal résztvevő Hajdújárás, valamint az Újszászi VVSE U-21-es I. és II. gárdája. A csapatok Földi János játékvezetésével 2 x 20 perces mérkőzéseket játszottak. Az első fordulóban Újszász II. – Zenta 6-4 (az újszászi góllövők: Czibak Tibor 2, Juhász Márk 2, Farkas Antal 1, Kerekes Dávid 1). A másik mérkőzésen Sipos Zsolt és Pető Dániel góljaival Újszász I. – Hajdújárás 2-2. A nagy iramú mérkőzésen még vér is folyt. A hajdújárásiak egyik gólját szerző Péity Bojan és Ágoston Kristóf a küzdelem hevében összefejeltek. Boján arcát elöntötte a vér. Le kellett hozni a pályáról. A mentős szerepét Farkas Gábor (Csillag út) vállalta, aki a torna végére háromöltéses varrással hozta vissza a kórházból a sérültet.

 

Képtár

Fotó: Fehér János és Szilvási Ferenc

 

A második fordulóban a két hazai csapat egymás ellen mérkőzött Varga Martin 3, Molnár András 2, Sipos Zsolt 1. ill. Juhász Márk 2, Czibak Tibor 1, Vasas Ádám 1 góljaival az I. csapat nyert 6-4-re. A vajdasági rangadón Hajdújárás győzött 7-4-re.

A harmadik körben Újszász I. 10-3-ra nyert a fáradt Zenta ellen. Góllövők: Fekete Tamás 2, Molnár András 2, Mozsár József 2, Sipos Zsolt 2, Varga Martin 2. Az utolsó, mindent eldöntő Hajdújárás – Újszász II. mérkőzésen a második csapatnak adva volt a feladat: nagyon nagy különbséggel nyerni, és akkor ők a bajnokok, vagy kis különbséggel veszíteni, és akkor Újszász I. nyeri a tornát. Nyerniük nem sikerült: Nem ment a góllövés, de a védelem jól működött, és a hajdújárásiak csak két gólt rúgtak. Így gólkülönbséggel Újszász I. csapata lett a torna győztese.

 

Végeredmény
1. Újszász I. 3 2 1 18-9 7
2. Hajdújárás 3 2 1 11-6 7
3. Újszász II. 3 1 2 10-12 4
4 Zenta 3 3 11-23 0

 

Újszász 2 Újszász 1 Hajdújárás Zenta
Újszász 2 4-6
0
0-2
0
6-4
3
Újszász 1 6-4
3
2-2
1
10-3
3
Hajdújárás 2-0
3
2-2
1
7-4
3
Zenta 4-6
0
3-10
0
4-7
0

 

Különdíjasok:

Gólkirály: 5-5 góllal Szerencse Ákos (Hajdújárás) és Varga Martin (Újszászi VVSE I)

Legjobb játékos: Fekete Tamás (Újszászi VVSE I)

Legjobb kapus: Presity Alen (Hajdújárás)

Az eredményhirdetés után a Szász Vendégházban jó hangulatú közös vacsorán vettek részt a játékosok és vezetőik. Az izgalmas mérkőzések eseményeinek felidézése mellett a további együttműködési lehetőségekről is szó esett.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.