A Magyar Diáksport Szövetség, mint a Diákolimpia® jogtulajdonosa és szervezője, az idén ünnepli a versenysorozat 30 éves jubileumát. Ebből az alkalomból egy összevont, hat sportágat – labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda, úszás, atlétika – magába foglaló országos döntőt szervezett Debrecenben. Az esemény különleges a Magyar Diáksport Szövetség és a Diákolimpia® történetében, hiszen a hat sportágban, a három versenynapon, 11 helyszínen összesen 1500 sportoló mérkőzött meg a bajnoki címekért.

A sportversenyekhez egy fesztivál nap is kapcsolódott. Június 24-én a Főnix Csarnok parkolójában kialakított Diákolimpia® Fesztivál Faluban a sport, az egészség és a családi kikapcsolódás jegyében érdekes programok zajlottak. A Próbálj ki más sportágakat is! című program keretében streetball, teqball, karate, tollaslabda, darts, turnball, asztalitenisz, lábtoll-labda, ládamászás, falmászás, tenisz és mediball sportágak kipróbálására volt lehetőség. A lábtoll-labdázást 35 fokos melegben Fehér János vezetésével Ézsiás Fanni, Ézsiás Kitti, Galambos László, Kenyeres Krisztián, Rab Alexander és Sebők Roland mutatták be az érdeklődőknek. Ők valamennyien a Lábtoll-labda Diákolimpiák® rendszeres résztvevői, bajnokai.

A Találkozz, játssz, kérj autogramot, fotózkodj! program keretében Kiss Évával, a magyar kézilabda- válogatott kapusával és Dombi Tibor válogatott labdarúgóval, olimpiai résztvevővel lehetett labdázni és fotózkodni. Az örökmozgó Sebők Roland, aki szinte minden sportágat kipróbált, minden programba benevezett, Dombi Tiborral is focizott, és egy labdát is kapott tőle ajándékba.

 

Google Photos

Fotó: Fehér János

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.