2016. december 30-án a tizedik szepataka bajnokságot rendezték az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói. A Magyarországon csak Újszászon játszott, a Malajziából, Thaiföldről származó sportágban korábban az ÚVVSE játékosai többször indultak ausztriai, franciaországi, németországi, olaszországi és svájci versenyeken, sőt az Ézsiás Tibor, Ézsiás Tamás, Tóth Gábor összeállítású csapat még Malajziában is járt. 2016-ban is volt több belgiumi, franciaországi és németországi meghívásuk, de nem volt pénzük az utazásra. Pedig a legjobbak felvennék a versenyt az európai élmezőnnyel. Az Eurosporton viszonylag sokszor látható attraktív szepataka hasznos kiegészítő sport a lábtoll-labdázók részére: kiválóan fejleszti a gyorsaságot, és a látványos ollózások megtanulásában is nagyon jó segédeszköz. A 15 gramm súlyú toll-labdához szokott lábtoll-labdázók azonban nem nagyon szeretik játszani, mert a 17-18 dekagramm súlyú fonott labda fájdalmas nyomokat hagy. Most Ráski Lajos homlokán maradt ijesztő vörös folt. Ennek ellenére az évzáró résztvevői nagy lelkesedéssel játszották a lábtoll-labda rokon sportágát, izgalmas és mozgalmas mérkőzéseken döntötték el a helyezéseket. Sajnos, vidékiek az idén nem indultak. Csak újszásziak játszottak. A rutinos bajnokok játékában voltak szép megoldások. Látványos erős szervák, talpalások és ollózások, a hálónál lábbal és háttal kivitelezett különleges sáncolások. A fiatalabbak igyekeztek őket utánozni.

A reguban (a csapatversenyben) három trió játszott körmérkőzést. A Herczeg Gábor, Szűcs Gergely, Tóth Gábor összeállítású tavalyi bajnok látványos játékkal, játszmaveszteség nélkül ismételte meg győzelmét. Az öt páros körmérkőzésében a Herczeg Gábor, Szűcs Gergely kettős nyert.

Eredmények

Regu (3): 1. Herczeg Gábor, Szűcs Gergely, Tóth Gábor 2 győzelem, 2. Kökény Martin, Kökény Zoltán, Molnár Gergő 1 győzelem, 3. Kovács Márton, Molnár Dániel, Ráski Lajos, Tamás Patrik 0 győzelem.

Páros (5): 1. Herczeg Gábor, Szűcs Gergely 4 győzelem, 2. Kökény Zoltán, Molnár Gergő 3 győzelem, 3. Ráski Lajos, Tamás Patrik 2 győzelem, 4. Fehér János, Kökény Martin 1 győzelem, 5. Kovács Márton, Molnár Dániel 0 győzelem.

 

Google Photos

Fotó: Fehér János és Tóth Gábor

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.