Tóth Gábor és Baranyai Benett győzött a párosok között a németországi Hagenben rendezett lábtoll-labda versenyen.

Kínában több ezer éves hagyománya van a lábtoll-labdázásnak. Európában csak 25. Az első európai lábtoll-labda egyesület, a német FFC Hagen fennállásának negyedszázados évfordulója alkalmából jubileumi tornát rendezett.

Az első napon öt ország 36 párosa lépett pályára. A győzelmet a Baranyai Benett (Nagykanizsa ZSE), Tóth Gábor (Újszászi VVSE) összeállítású duó szerezte meg. Az elődöntőben a házigazdák Stefan Blank, Christopher Zentarra párosát verték szoros mérkőzésen 21-17, 25-23-ra. A 12 órás küzdelem végén a döntőben a Flying Feet Haspe Philipp Kühne, Torben Nass kettőse 13-21-re nyerte az első játszmát. A második szettben 21-14-gyel egyenlítettek magyarok, majd a döntő játszmában 21-17-tel megszerezték a tornagyőzelmet. A Farkas Balázs, Kökény Zoltán (Újszászi VVSE) páros a negyedik helyen végzett.

A második napon a csapatok versenyében a válogatott Tóth Gáborból és két tehetséges ifjúsági játékosból, Kanalas Renátóból és Tamás Patrikból álló újszászi csapat harmadik lett. Az elődöntőben 21-15, 21-19-re kikaptak a Flying Feet Haspétől, a harmadik helyért 21-13, 21-13-ra verték a CBC Wuppertalt. 5. Bolyós József, Farkas Balázs, Kökény Zoltán (Újszászi VVSE).

 

Google Photos

Forrás: index.hu

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.