A Magyar Lábtoll-labda Szövetség és az Újszászi Városi Vasutas Sportegyesület lábtoll-labda szakosztálya június 18-án Nemzetközi Háromkabda Lábtoll-labda Napot rendezett Újszászon, amelyen Magyarország és Tajvan válogatottjai három ázsiai eredetű labdajátékban mérkőztek meg. A csapatok bevonulása, a himnuszok elhangzása és a zászlócsere után Molnár Péter, Újszász város polgármestere és Tao Wen Lung tajvani nagykövet nyitotta meg a versenyt. A megnyitó után mindhárom sportág rövid műsorral mutatkozott be. Lábtoll-labdázásban Herczeg Gábor és Tóth Gábor free style bemutatója, kétlabdás játéka szórakoztatta a közönséget. Szepatakában és shuttleballban a tajvaniak látványos ollózásokkal és pörgésekkel népszerűsítették a két sportágat. A következő műsorszám a zenés indiánjáték volt, amelyen Kasza József hangeffektjei búcsúztatták a kiesőket. Legtovább Tóth Gábor maradt a pályán. A bevezető játékok után kezdődött a két ország válogatottjai közötti háromlabda mérkőzés. A magyar csapatban Herczeg Gábor, Lakatos Zoltán, Szűcs Gergely, Tóth Gábor, Ézsiás Kitti, Ézsiás Fanni, Farkas Lilla, Farkas Balázs, Kanalas Renátó, Suki József, Tamás Patrik (Újszászi VVSE), Kunics Réka, Morvai Noémi, Tukszár Zsófia (Nagykanizsa ZSE), szövetségi kapitány: Takács Endre (Nagykanizsa ZSE) lépett pályára a sok mérkőzéses találkozón. Lábtoll-labdázásban férfi és női csapat, férfi, női és vegyes páros, valamint férfi és női egyéni versenyszámokból álló mérkőzésen a nagykanizsai nőkből és az újszászi férfiakból álló, az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott 7-0-ra lelépte ellenfelét. A sepak takraw (bambuszlabda) már nem ment ilyen jól – ebben csak regu (csapat) és páros versenyszámok vannak – a tajvaniak 4-1-re nyertek. Az egyetlen magyar győzelmet a Herczeg Gábor, Tóth Gábor páros szerezte 21-23, 21-17, 15-7-re győzték le tajvani ellenfelüket. A többi mérkőzést szoros, háromjátszmás meccseken a vendégek nyerték. A tajvaniak által harminc éve kifejlesztett shuttleball szoros eredményt hozott. A legjobb magyar lábtoll-labdázók: Herczeg Gábor, Kunics Réka és Tóth Gábor a tollas gumilabdát is jól kezelték, de a győzelemhez ők kevésnek bizonyultak. Tajvan 4-3-ra nyert. A magyar győzelmeket a Herczeg Gábor, Szűcs Gergely, Tóth Gábor összeállítású férfi csapat (21-19, 21-11), a Tóth Gábor, Kunics Réka (Farkas Lilla) vegyes páros (21-14, 21-14) és Herczeg Gábor Liu Chad Wen 21-19, 20-22, 21-14-es legyőzésével szerezte. Összesítésben 11-8 Magyarország javára.

A találkozó második napján, a válogatottakhoz mások is csatlakozva, a két ország lábtoll-labdázói csapat és egyéni versenyen csaptak össze. Mind a négy versenyszám magyar győzelemmel végződött. Férfi csapat: Herczeg Gábor, Szűcs Gergely, Tóth Gábor (Újszászi VVSE). Férfi egyéni: Kanalas Renátó (Újszászi VVSE). Női csapat: Kunics Réka, Morvai Noémi, Tukszár Zsófia (Nagykanizsa ZSE). Női egyéni: Tukszár Zsófia (Nagykanizsa ZSE). Tukszár Zsófia tornagyőzelmével Kunics Réka egész évben tartó veretlenségi sorozatát szakította meg. A tajvaniak Wen Chien Hung és Liu Yi Ju révén két bronzérmet nyertek.

 

Sepak Takraw:

 

Shuttle Ball:

Picasaweb | Google Photos

Fotó: Chiang Li Wei

 

Picasaweb | Google Photos

Fotó: Fehér János és Fehér Judit

 

A Nemzetközi Háromlabda Nap megnyitása, a sportági bemutatók és az első mérkőzések után Tao Wen Lung Molnár Péter polgármester vendégeként Újszásszal ismerkedett. Látogatást tett a városházán, ahol Molnár Péter és Kaló Istvánné alpolgármester röviden bemutatta Újszászt, az újszászi eredményeket, az újszászi terveket és elképzeléseket. Utána a nagykövet beszélt magyarországi tevékenységükről, beruházási elképzeléseikről, ösztöndíj programjaikról. A nagykövet a mezőgazdaságot és a mezőgazdasági fejlesztéseket nagyon fontosnak tartja. Az újszászi homoktövis termesztés fel is keltette érdeklődését, noteszába feljegyezte a homoktövist, mint együttműködési lehetőséget.

A megbeszélés után a látogatás a művelődési házban folytatódott, ahol az Újszász dala elhangzása után a Nosza-Mami együttes táncával, Szacskó Levente népdalokkal, az ötödikes néptáncosok két tánccal (felkészítő: Sulyok Mariann) és Fodor Gábor citera játékkal szórakoztatta a vendégeket, akik közben a Népi Díszítőművészeti Szakkör munkájával is megismerkedtek. Az újszászi vendégeskedés a Szász Vendégházban ebéddel zárult.

 

Picasaweb | Google Photos

Fotó: Fehér Judit

 

Kirándulás Budapest és Eger városában

 

Picasaweb | Google Photos

 

Nemzetközi Háromlabda Nap az Aktív Rádióban

2016.06.15.: 
 
2016.06.19.: 
 
2016.06.20.: 
 
2016.06.26.:
 

 

Nemzetközi Háromlabda Nap a SzolnokTV-ben

 

Háromlabda Nap a M4 sportcsatornán

 

Eredmények

Férfi csapat (9): 1. Fehér János, Herczeg Gábor, Szűcs Gergely, Tóth Gábor, 2. Kanalas Renátó, Suki József, Tamás Patrik, döntő: 13-15, 15-12, 15-5, 3. Farkas Levente, Galambos László, Kenyeres Krisztián (mindhárom Újszászi VVSE), 4. Wu Din Gyi, Chen Po Ying, Chiang Li Wei (Tajvan)

Férfi egyéni (17): 1. Kanalas Renátó (Újszászi VVSE), 2. Suki József (Újszászi VVSE), döntő: 19-17, 15-11, 3. Bolyós József (Újszászi VVSE) és Wen Chien Hung

Női csapat (6): 1. Kunics Réka, Morvai Noémi, Tukszár Zsófia (Nagykanizsa ZSE), 2. Ézsiás Fanni, Ézsiás Zsófia, Farkas Lilla (Újszászi VVSE), döntő: 15-5, 15-7, 3. Csák Vivien, Hornyák Erzsébet, Kaszonyi Viktória (Újszászi VVSE), 4. Liang Hsueh Wen, Liang Jiajen, Lin Yu Hsuan, Liu Yi Ju (Tajvan)

Női egyéni (16): 1. Tukszár Zsófia (Nagykanizsa ZSE), 2. Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE), döntő: 16-14, 15-10, 3. Farkas Lilla (Újszászi VVSE) és Liu Yi Ju (Tajvan)

Az Újszász és Magyarország iránt lelkesen érdeklődő szimpatikus tajvani csapat sétát tett Újszászon, amely során ellátogattak a református templomba, ahol Rácz Lajos és Pánczél János angol nyelven kalauzolta őket. A templomtoronyból felülnézetből is megnézték Újszászt. A városháza előtti parkban Fehérné Szekeres Zsuzsanna tartott nekik rövid ismertetőt Újszász történetéről. Az óvodában játszottak a gyerekekkel. A katolikus templomban az aranymiséjére készülő Miklós János köszöntötte őket, majd a Dobozi Róbertnél vendégeskedő két csángó fiú, egy csángó leány és tanárnőjük csángó énekekkel köszöntötték a vendégeket, akik aztán megkóstolták az artézi kút vizét, betértek a bisztróba, megsimogatták, sőt megülték a bisztró előtt álló lovas kocsi lovát, nyertes sorsjegyeket vásároltak, az út menti fákról epret és cseresznyét ettek. Tajvan fővárosából, a 2.5 milliós felhőkarcolós Tajpejből érkezett csapatnak nagyon tetszett a nyugodt kisvárosi élet. Az újszászi séta után Szolnokon folytatódott a program.

A tajvani csapat két kiránduláson ismerkedett Magyarországgal. Budapesten háromlabdáztak a Hősök terén, jártak a Bazilikában és annak tornyában, a Parlamentnél, a Lánchídon átsétáltak Budára, felgyalogoltak a Mátyás-templomhoz és a Halászbástyához. Vásárlásaik során magyar borokat, csokoládékat és libamájat vásároltak. A budapesti kirándulás során Tao Wen Lung nagykövet ebéden látta vendégül a tajvani a sportolókat és az őket kísérő újszászi lábtoll-labdázókat.

A második kirándulás során az egri vár falaira másztak fel, és a vár kazamatáiban ismerkedtek a magyar történelemmel. Utána a sástói kilátó következett, majd az Adrenalin parkban bobozással és canopyzással, drótkötélpályán csúszással fejeződött be a nap.

Fehér János

 

Nemzetközi Újszász Kupa
Újszász, 2016. június 19.
Két ország, 46 versenyző
  Férfi csapat  
1. Fehér János, Herczeg Gábor, Szűcs Gergely, Tóth Gábor Újszászi VVSE
2. Kanalas Renátó, Suki József, Tamás Patrik Újszászi VVSE
3. Farkas Levente, Galambos László, Kenyeres Krisztián Újszászi VVSE
4. Wu Dingyi, Chen Poying,Chiang Li Wei Tajvan
5. Bakos Dávid, Bakos Dániel, Bolyós József, Obsuszt Máté Szolnok Kodály DSE
6. Jan Yutina, Chan Yufeng, Liu Changyu Tajvan
7. Liu Chaowen, Tsai Shangku, Wen Chienhung Tajvan
8. Dombai Ádám, Kenyeres Krisztián, Rab Alexander Újszászi VVSE
9. Bereczki Róbert, Farkas Marcell, Farkas Péter Újszászi VVSE
  Férfi egyéni (17)  
1. Kanalas Renátó Újszászi VVSE
2. Suki József Újszászi VVSE
3 Bolyós József Újszászi VVSE
3. Wen Chien Hung Tajvan
5. Farkas Levente Újszászi VVSE
6. Liu Chaowen Tajvan
7. Tsai Shangku Tajvan
8. Kenyeres Krisztián Újszászi VVSE
9. Rab Alexander Újszászi VVSE
10. Galambos László Újszászi VVSE
11. Chan Yufeng Tajvan
12. Farkas Péter Újszászi VVSE
13. Chen Poying Tajvan
14. Dombai Ádám Újszászi VVSE
15. Tamás Patrik Újszászi VVSE
16. Jan Yutina Tajvan
17. Farkas Marcell Újszászi VVSE
  Női csapat (6)  
1. Kunics Réka, Morvai Noémi, Tukszár Zsófia Nagykanizsa ZSE
2. Ézsiás Fanni, Ézsiás Zsófia, Farkas Lilla Újszászi VVSE
3. Csák Vivien, Hornyák Erzsébet, Kaszonyi Viktória Újszászi VVSE
4. Liang Hsuehwen, Liang Jiajen, Lin Yuhsuan, Liu Yiju Tajvan
5. Bakó Lili, Móra Mercédesz, Szaszkó Dorka Újszászi VVSE
6. Bakó Lili, Bakóné Táncos Krisztina, Konka Tímea Újszászi VVSE
  Női egyéni (16)  
1. Tukszár Zsófia Nagykanizsa ZSE
2. Kunics Réka Nagykanizsa ZSE
3. Farkas Lilla Újszászi VVSE
4. Liu YiJu Tajvan
5. Liang Jiajen Tajvan
6. Bakóné Tánczos Krisztina Újszászi VVSE
7. Morvai Noémi Nagykanizsa ZSE
8. Liang Hsueh Wen Tajvan
9. Ézsiás Fanni Újszászi VVSE
10. Ézsiás Zsófia Újszászi VVSE
11. Szaszkó Dorka Újszászi VVSE
12. Kaszonyi Viktória Újszászi VVSE
13. Konka Tímea Újszászi VVSE
14. Lin Yuhsuan Tajvan
15. Bakó Lili Újszászi VVSE
16. Móra Mercédesz Újszászi VVSE

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.