Véget ért a 2015/2016-os szezon, amelyet a 11. helyen zárt labdarúgócsapatunk. Sokak számára nagy csalódás ez a helyezés, és természetesen mi is szerettünk volna jobb helyen zárni, de ha jobban a dolgok mögé nézünk, valójában nagyon kevéssel marad ez el a realitástól. Tavaly nyáron csatlakozott az amúgy is fiatalnak mondható kerethez az ifiből: Szarvák Krisztián, Fodor Gergely, Paplanos Ádám és a tavasszal a 16. életévét betöltő, Gergi Róbert is, bevállalva azt, hogy játszanak a helyi fiatalok, építsük a jövő csapatát, nem pedig „zsoldos” játékosokat igazoltunk irreális pénzekért. Természetesen senki sem várhatta el tőlük, hogy minden meccsen kimagaslóan teljesítsenek, húzóemberek legyenek egyből és gólokat lőjenek. Ezért nagy célokat nem is tűzhettünk ki magunk elé, a lényeg a munkán és a folyamatos fejlődésben volt, valamint abban, hogy ne essünk ki és lehetőleg minél előbb végezzünk a bajnokságban. Egy jól sikerült felkészülést követően jól is kezdtük a szezont, amely után talán mindenki túlértékelte a csapatot, – ami utólag kiderült – nagy hiba volt. 19 ponttal a 11. helyen álltunk a bajnokság félidejében, elsősorban rutintalanságunknak és pocsék helyzet kihasználásunknak (11 lőtt gól) köszönhetően. Ekkor már jöttek a negatív hangok, de hozzá kell tenni, aki látta a mérkőzéseinket, az tisztában van azzal, hogy hányszor volt olyan eset, hogy minimum egy, de akár gólokkal kellett volna nyernünk. Ilyenkor mindig elmondtuk, ami egy kicsit magyarázkodásnak is tűnt, „hogy mi lett volna ha…”, de sajnos ezek a szavak a fociban nem „játszanak”. A téli felkészülés után abban bíztunk, hogy az eddig kimaradt helyzetekből tavasszal jönni fognak a gólok és az elmaradt pontok, de hasonlóan az őszhöz, most is nagyon hullámzó volt a teljesítményünk. Voltak jó mérkőzéseink, voltunk elég sokszor szimpatikus vesztesek, és volt egy-két olyan meccsünk, amelyre tényleg nem lehet magyarázatot találni. Mindent egybevetve jó úton járunk. Aki futballozott valaha, és egy kicsit is ért a labdarúgáshoz, az tudja, hogy ez egy hosszú folyamat, nem egyik hétről a másikra mennek a dolgok. Fontos a türelem és a kitartás. Az alapok megvannak, olyan emberek irányítják a szakosztályt, akik képesek és hajlandóak is tenni a fejlődés érdekében. Folyamatosan épül szépül a sporttelep és környéke (kerítés, pálya, öntözőrendszer, kispadok, eredményjelző, kamera stb.), szinte minden eszköz és felszerelés adott, amit megígérnek, az be is van tartva. Csapatunk is van, és lesz is, amely ha együtt marad és tovább fejlődik, egy-két éven belül komolyabb célokért is küzdhet majd.

Köszönet Molnár Péternek és Újszász Város Önkormányzatának, Paplanos Tibornak, Szabó Jánosnak, Mérész Zoltánnak, Nagy (Manó) Sándornak, Konka Csabának a támogatásért, Eszes Jánosnak, aki jó pár mérkőzés után biztosította a frissítőt, a TAO támogatóknak: B-Metal Kft., Ronin Ker Kft., B-TEK Trade Kft., DÁD 2002 Vasútépítő Kft., Kobela Trans Kft., Privát Trans Bt., Field-ÉP Kft., és mindazoknak, akik valamilyen formában segítették csapatunkat.

Szurmai Tibor

 

Picasaweb | Google Photos

Fotó: Fehér János

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.