NB-II Karcag – Újszász 3-9

A csapatbajnokság következő fordulójában megyei rangadóra került sor. A tavalyi első és második helyezett játszott egymással, így a rangadó jelző helytálló, bár a házigazdáknál hiányoztak a román éltáblások. Együttesünk a lehető legjobb összeállításban szerepelt, így csak a győzelem volt az elfogadható eredmény.

Már a megnyitási szakasz után látszott, hogy Karcag nem tudja pótolni az éljátékosok hiányát. A középjátékban sorra arattuk a győzelmeket, elsősorban középtáblásaink (Molnár, Varga, Váradi) hozták a kötelező győzelmeket. Az éltáblákon játszó játékosaink a végjátékban diadalmaskodtak. A győzelem még nagyobb arányú lehetett volna, azonban Szíjártó esélyes állásban vesztőt húzott.

Összességében elégedettek lehetünk a csapat teljesítményéve,l és a nagy különbségű győzelemmel átvettük a vezetést a tabellán.

 

Győzött: Simonyi, Muhari I., Czeglédi, Molnár, Varga, Váradi, Inges.

Döntetlenezett: Dosztán, Takács, Gulyás, Pásztor A.

Vesztett: Szíjártó

 

A bajnokság állása a 3. forduló után:

1. Újszász 24,5 pont, 2. Szentes 23 pont, 3. Tóth László SE-II (Kecskemét) 22,5 pont, 4. Orosháza 22 pont, 5. Maróczy SE-II (Szeged) 19. pont, 6. Makó II. 18 pont, 7. TÁKISZ SE (Kecskemét), Karcag 15,5 pont, 9. Békés 15 pont, 10. Kiskunfélegyháza 14, 5 pont, 11. Gyula 14 pont, 12. Röszke 12,5 pont.

 

Megkezdődött a megyei csapatbajnokság küzdelemsorozata is. Nyolc csapat egy fordulóban körmérkőzés formájában fogja eldönteni a helyezéseket. Az első fordulóban tartalék együttesünk Törökszentmiklósra látogatott. Mindkét csapat eléggé tartalékosan ült asztalhoz, de ennek ellenére mi voltunk az esélyesebbek. Több ifjúsági játékost szerepeltettünk, akik szép teljesítményt nyújtottak. Összességében a nagyobb tudás kijött, és végül magabiztos nagy arányú győzelmet arattunk.

 

Törökszentmiklós – Újszász II. 2,5-7,5

Győzött: Varga, Gulyás, Muhari G., Tálas, Peredi, Nyers.

Döntetlenezett: Merena, Kovács I., Kovács Lilla.

Vesztett: Gömöri

 

A bajnokság állása az első forduló után:

1. Kisújszállás II. 9 pont, 2. Újszász II. 7,5 pont, 3. Szolnok 6,5 pont, 4. Karcag II., Túrkeve 5 pont, 6. Abony 3,5 pont, 7. Törökszentmiklós 2,5 pont, 8. Martfű 1 pont.

 

Szakosztályunk november havi programja:

November 16. NB-II 4. forduló Gyula – Újszász

November 23. 9 óra: megyei csb. 2. forduló Újszász II - Abony

November 30. 10 óra: NB-II Újszász-Békés

A hazai mérkőzések helyszíne: művelődési ház

 

Varga László

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.