17. Szenior Országos Bajnokság
Baks, 2017. június 24-25.
8 egyesület, 28 versenyző
  Férfi csapat (4)  
1. Lakatos Attila, Lakatos Zoltán, Tóth Gábor Újszászi VVSE
2. Budavölgyi Kálmán, Orbán Tibor, Takács Endre, Takács Tamás Nagykanizsa ZSE, Borjád SE, Cserszegtomaji SK, Nagykanizsa ZSE
3. Pigler Tamás, Tóth Zoltán, Vágó Tibor Pusztaszer PISZE SE
4. Ézsiás Tibor, ifj. Fehér János, Szacskó József Újszászi VVSE
  Férfi páros (7)  
1. Lakatos Zoltán, Tóth Gábor Újszászi VVSE
2. Takács Endre, Takács Tamás Nagykanizsa ZSE, Cserszegtomaji SK
3. Pigler Tamás, Vágó Tibor Pusztaszer PISZE SE
4. Ifj. Fehér János, Lakatos Attila Újszászi VVSE
5. Orbán Tibor, Tóth Zoltán Szederkény, Pusztaszer PISZE SE
6. Ézsiás Tibor, Szacskó József Újszászi VVSE
7. Fehér János, Pénzváltó István Újszászi VVSE, Nyárlőrinc
  Férfi egyéni +35 (4)  
1. Tóth Gábor Újszászi VVSE
2. Lakatos Zoltán Újszászi VVSE
3. Takács Endre Nagykanizsa ZSE
4. Lakatos Attila Újszászi VVSE
  Férfi egyéni +45 (6)  
1. Takács Tamás Cserszegtomaji SK
2. Vágó Tibor Pusztaszer PISZE SE
3. Pigler Tamás Pusztaszer PISZE SE
4. Tóth Zoltán Pusztaszer PISZE SE
5. Szacskó József Újszászi VVSE
6. Orbán Tibor Borjád SE
  Férfi egyéni +55 (3)  
1. Fehér János Újszászi VVSE
2. Pénzváltó István Nyárlőrinc
3. Ézsiás Tibor Újszászi VVSE
  Női csapat (4)  
1. Pólónyi Ágnes, Nagy Zoltánné, Tánczos Krisztina Újszászi VVSE
2. Baloghné Munkácsi Andrea, Budavölgyi Kálmánné, Hóbor Ildikó, Simonné Kószó Anita Nagykanizsa ZSE, Pusztaszer PISZE SE
3. Grácz Ferencné, Hantos Cecília, Köves Gabriella Szederkény
4. Ézsiás Tiborné, Laskiné, Spingár Éva, Mészáros Orsolya Újszászi VVSE, Szepetnek SE, Kistelek
  Női páros (5)  
1. Baloghné Munkácsi Andrea, Hóbor Ildikó Nagykanizsa ZSE
2. Polónyi Ágnes, Tánczos Krisztina Újszászi VVSE
3. Mészáros Orsolya, Simonné Kószó Anita Pusztaszer PISZE SE
4. Ézsiásné Major Magdolna, Nagy Zoltánné Újszászi VVSE
5. Grácz Ferencné, Hantos Cecília Szederkény
  Női egyéni +35 (5)  
1. Baloghné Munkácsi Andrea Nagykanizsa ZSE
2. Polónyi Ágnes Újszászi VVSE
3. Simonné Kószó Anita Pusztaszer PISZE SE
4. Hóbor Ildikó Nagykanizsa ZSE
5. Mészáros Orsolya Kistelek
  Női egyéni +45 (4)  
1. Tánczos Krisztina Újszászi VVSE
2. Ézsiásné Major Magdolna Újszászi VVSE
  Női egyéni +55 (4)  
1. Nagy Zoltánné Újszászi VVSE
2. Laskiné Spingár Éva Szepetnek SE
3. Hantos Cecília Szederkény
4. Grácz Ferencné Szederkény
  Vegyes páros (9)  
1. Tóth Gábor, Polónyi Ágnes Újszászi VVSE
2. Takács Endre, Baloghné Munkácsi Andrea Nagykanizsa ZSE
3. Lakatos Zoltán, Tánczos Krisztina Újszászi VVSE
4. Pigler Tamás, Simonné Kószó Anita Pusztaszer PISZE SE
5. Lakatos Attila, Nagy Zoltánné Újszászi VVSE
6. Takács Tamás, Hóbor Ildikó Cserszegtomaji SK, Nagykanizsa ZSE
7. Orbán Tibor, Hantos Cecília Szederkény
8. Ézsiás Tibor, Ézsiásné Major Magdolna Újszászi VVSE
9. Szacskó József, Grácz Ferencné Újszászi VVSE, Szederkény

 

Megjelent a FitKids, a gyermekeknek szóló Szabadidő és Életmód Magazin negyedik száma, amelyben sok más érdekesség és hasznos tudnivaló mellett a lábtoll-labdázásról is írnak.  A 4. oldalon rövid ismertető olvasható a lábtoll-labdázásról. Az 5. oldalon Fehér János válaszol a szerkesztő kérdéseire, a szép kivitelű újság 6. oldalán pedig Sebők Roland Tamás gyermek korcsoportú játékos fényképei láthatók és a lábtoll-labdás kérdésekre adott válaszai olvashatók.

 

Google Photos

Fotó: Fehér János

 

 

Google Photos

 

A 2016/2017-es tanévben Kőrös András, az újpesti Szigeti úti Általános Iskola testnevelő tanára megismertette tanítványaival a lábtoll-labdázást, a tanév végén pedig meghívta az újszásziakat egy bemutatóra és egy közös játékra. A június 14-i bemutatón Fehér János vezetésével Bakó Lili, Galambos László, Kanalas Renátó, Konka Tímea, Kökény Martin, Lakatos Márk és Rab Alexander vett részt. Az UTE Atlétikai Stadionjában megtartott bemutatót az időjárás sajnos nem fogadta kegyeibe. Az erős szélben az újszásziak csak tudásuk egy részét tudták megmutatni. Kanalas Renátó a rúgásokat és labdaérintéseket a szél ellenére egész jól bemutatta. Zsonglőrködével is sikert aratott. Kenyeres Krisztián és Kökény Martin, valamint Bakó Lili és Konka Tímea páros játékát már jobban zavarta a szél. A hálós játék igazán az átmeneti szélcsendekben sikerült jól. A szél ellenére jól működött a közös játék. Egyik oldalon a piros mezes újszásziak álltak, velük szemben pedig a Szigetisek várták a labdát. Különféle technikákkal egyik oldalról a másikra szállt a labda. Egész jó játék kerekedett.

 

Google Photos

Fotó: Fehér János

 

2017. június 13-án tartották hagyományos évzáró fagyizásukat az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola lábtoll-labdázói. Az iskola második emeleti aulájában rendezett ünnepségen emlékidézőként a kivetítőn az iskolai, a megyei és az országos diákolimpiai döntő fényképei pörögtek. Kép nézegetés után Fehér János köszöntötte a gyereksereget és a tanév során felkészülésüket és versenyzésüket segítő Bogárné Simon Klára iskolaigazgatót, Bakó Jánosné és Tóth Gábor tanárokat, Tánczos Krisztina lábtoll-labdás anyukát. Két szolnoki vendége is volt az évzárónak: Szabó István, Szolnok város alpolgármestere, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diáksport és Szabadidősport Egyesület elnöke és Veres Pál, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diáksport és Szabadidősport Egyesület titkára. Fehér János röviden értékelte a kisteleki és a zánkai országos döntő eredményeit. Ebben az évben is a Vörösmartysok voltak a legeredményesebbek. Kisteleken kettő, Zánkán hat bajnoki címet nyertek, és még egy ezüst és öt bronzérmet is begyűjtöttek. A jók között is legjobbak voltak az egyéniben és a csapatban egyaránt bajnoki címet nyert versenyzők: Kökény Martin, Molnár Dániel, Suki József és Szaszkó Dorka.

 

Google Photos

Fotó: Fehér János és Tóth Gábor

 

 

Az értékelés után a korcsoportok legjobbjai serleget kaptak.

III. korcsoport: Kökény Martin
IV. korcsoport: Szaszkó Dorka és Molnár Dániel

Meghívást kaptak az ünnepségre a kisteleki országos döntőn sikeresen szerepelt magasabb korcsoportú versenyzők is, akik közül a legjobbak szintén szép serleget kaptak kiváló teljesítményükért.

V. korcsoport: Vachal Krisztina és Suki József
VI. korcsoport: Farkas Lilla és Kanalas Renátó

A serlegek átadása után Szabó István kért szót. Elmondta, hogy május 18-án Budapesten a Magyar Tudományos Akadémia Vörösmarty termében tartotta megalakulásának 30. évfordulója alkalmából ünnepi küldöttgyűlését a Magyar Diáksport Szövetség, amelyen „Diáksportért” díjat is adományoztak.  A díjazottak között volt Fehér János is, aki azonban a díjat nem tudta átvenni, mert Zánkán a Lábtoll-labda Diákolimpia országos döntőjét szervezte. Ezért most itt hazai pályán, a tanítványai körében veheti át a „Diáksportért díjat”. Szabó István megemlékezett arról is, hogy leánya, – a későbbi pekingi olimpikon – Szabó Zita is indult az első megyei triatlon diákolimpián, amelynek egyik rendezője Fehér János volt.

Fehér János megköszönte a díjat, és visszaemlékezett a diákolimpiai mozgalom eseményeire. „Közel harminc éve szervezem, rendezem a különböző szintű diákolimpiákat. 1988-ban Nagy Imrével együtt részt vettem az első megyei triatlon és néhány évvel később az első megyei duatlon diákolimpia megrendezésben. Aztán még jó néhányéban. Sok újszászi gyereket elvittem a megyei és az országos döntőkre. Mindkét sportágban az élmezőnyhöz tartoztunk. Rendszeresen és eredményesen indultunk a megyei mezei futó diákolimpiákon, volt országos döntősünk is. Úszásban és az atlétika futószámaiban is versenyeztünk. Volt játékostársammal, dr. Tombor Attilával 19 megyei és egy területi tollaslabda diákolimpiát rendeztünk együtt. 2000 óta a lábtoll-labda is szerepel a diákolimpia műsorán. Ez kétszer 18 országos döntőt, sok megyei és iskolai versenyt jelent. A különböző sportágak versenyein sok lelkes és tehetséges gyerek vett részt, és sokan segítették a diákolimpiák megvalósítását. Köszönet mindenkinek az együttműködésért.”

A díjátadás után Bogárné Simon Klára gratulált a sikeres versenyzőknek és méltatta edzőjük, Fehér János tevékenységét.

Befejezésül a nagyon várt fagyizás következett: Tánczos Krisztina és Tóth Gábor közreműködésével, többször repetázva 15 kg fagylaltot és 80 db tölcsért fogyasztott el a vakációra készülő vidám csapat.

 

Újszász 2016©