NB-II Karcag – Újszász 6,5-5,5
Újszász – Kiskunfélegyháza 10,5-1,5

Április hónapban befejeződött az NB-II-es csapatbajnokság küzdelemsorozata. A 10. fordulóban rangadóra került sor, hiszen a harmadik helyezett Karcag együtteséhez látogattunk. Mindkét csapat a lehető legjobb összeállításban ült asztalhoz. Nagy küzdelmek alakultak ki már a megnyitás után, hiszen mindkét fél győzelemre játszott. Sajnos, több játékosunk formán kívül versenyzett, így Simonyi, Czeglédi, Takács, Varga, Gulyás és Peredi is vereséget szenvedett. Szerencsénkre több sakkozónk esélyes állásban megverte ellenfelét. A szoros mérkőzés végén minimális arányú vereséget szenvedtünk.

Győzött: Muhari I., Szíjártó, Molnár, Váradi, Pásztor A.
Döntetlenezett: Inges
Vesztett: Simonyi, Czeglédi, Takács, Varga, Gulyás, Peredi

 

Pásztor Attila: a csapatunk legtöbb pontot (9,5) gyűjtő játékosa

Fotó: Fehér János

 

Az utolsó forduló előtt Karcag és Újszász együttese holtversenyben állt a második helyen. Őket követte fél pont lemaradással a Maróczy Géza SE-II (Szeged). Ekkor már biztossá vált, hogy ez nekünk kedvez, hiszen mi Kiskunfélegyháza együttesét fogadtuk, Karcag pedig rangadót játszott a szegedi együttessel.

Az utolsó fordulóban a 11. Kiskunfélegyháza nagyarányú legyőzése nem okozhatott gondot.
Már a megnyitások után látszott, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban ellenfelünkkel. Sorozatban arattuk a győzelmeket, és csak a kissé rosszabb állásokat adtuk döntetlenre. A nagy különbségű győzelemmel együttesünk a bajnokság 2. helyén végzett.

Győzött: Simonyi, Muhari I., Czeglédi, Takács, Szíjártó, Molnár, Varga, Pásztor A., Inges
Döntetlenezett: Váradi, Merena, Nyers D.

A bajnokság végeredménye:

1. Orosháza 84,5 pont, 2. Újszász 81 pont, 3. Karcag 76,5 pont, 4. Maróczy Géza SE-II (Szeged) 76 pont, 5. Békés 74, 5 pont, 6. Makó-II 71, 5 pont, Tóth László SE-II (Kecskemét) 70,5 pont, 8. Szentes 73 pont, 9. Gyula 58,5 pont, 10. TÁKISZ SE (Kecskemét) 53,5 pont, 11. Kiskunfélegyháza 44 pont, 12. Röszke 38,5 pont

 

Varga László

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.