A 2012-ben a Szabadság Horgász Egyesület fennállásának 40. éves évfordulóját ünnepli. Már a januári közgyűlésen felmerült az a gondolat, hogy az egyesület hagyományos házi versenyén kellene ezt a kerek évfordulót megünnepelni.

Az előkészületek mellett számos esemény tarkította az egyesület mindennapjait az elmúlt hónapokban.

Három alkalommal szerveztünk társadalmi munkát a szászberki holtágon, hogy a vízterület méltó helyszínt biztosítson a versenyhez.

 

40 év elnökei
(Fotó: Fehér Judit)

 

Ezzel együtt, immár sokadik alkalommal részt vettünk a MOHOSZ által meghirdetett országos horgász környezetvédelmi napon, amely a Föld napját megelőző hétvégére szokott esni áprilisban. A holtágon és a Zagyva környező településeket érintő szakaszán végzett szemétszedési akció eredményeként, illetve a Hunyadi út végén a Zagyva gátra vezető út melletti illegális lerakó felszámolása nyomán egy nagy gyűjtőkonténer lett púpozottan tele az elhagyott hulladékkal.

A vezetőség képviselői részt vettek a horgászegyesületek számára Szolnokon szervezett tájékoztatón, ahol az új civil törvény nyomán szükséges teendőkről kaptunk hasznos információkat.

 

Fotókiállítás a 40 évről
(Fotó: Fehér Judit)

 

Május 26-án, Jászjákóhalmán rendezték a Közép- Tisza-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége tisztségviselői horgászversenyt. A versenyre 23 csapat 69 versenyzője nevezett. A jákóhalmi holtág adottságai és a szeles időjárás eredményeként a halak az elnöki szektort tüntették ki kapókedvükkel. Paplanos Tibor nem csupán a verseny legnagyobb halát fogta itt meg (3,5 kg-os ponty), hanem 8 kg-ot meghaladó fogási eredménnyel egyéniben 2. helyezést ért el, mindössze 20 grammal(!) elmaradva az első helyezettől.

A 40. éves évfordulóra szervezett verseny június 17-én vasárnap zajlott a szászberki holtágon. Számos horgásztársunk nagy lelkesedéssel szedte össze a régmúltból fennmaradt fényképeit, visszaemlékezésével segítve az egyesület történetéről szóló leírás elkészítését. Ezúton is köszönöm valamennyiüknek a segítségét.

 

Konka Tímea
(Fotó: Fehér Judit)

 

A versenyre történő nevezés minden várakozásunkat felülmúlta, felnőtt, ifjúsági és gyermek kategóriában összesen 99 versenyző mérte össze ügyességét. A kísérőkkel és érdeklődőkkel együtt közel 200 fő a verseny végén meghallgatta Paplanos Tibor elnök köszöntőjét és az egyesület történetéről szóló rövid megemlékezését, aki egyúttal az egyesület alapító tagjainak, valamint a korábbi elnöknek emléklapot és emlékérmet adott át. Az ünnepség keretében egyúttal fotókiállítást is szerveztünk a 40 év történetéből fennmaradt legjobb fényképekből (külön köszönet a segítségért Fehér Juditnak és a művelődési háznak).

 

Mérlegelés
(Fotó: Fehér Judit)

 

A verseny végén megtartott mérlegelés során számos halat láthattak a versenybírókat kísérők, és egyúttal kiderült az is, hogy a legeredményesebb gyermekhorgászok a felnőtt horgászok jelentős részét csúnyán „megszégyenítették”. A legügyesebb horgászokat értékes díjakkal jutalmaztuk, márkás botok, orsók és kiegészítők találtak gazdára.

A díjazottak:

Gyermek kategória:

1. Nagy Milán 4 570 gramm

2. Konka Tímea 4 540 gramm

3. Mátyus Martin 3 100 gramm

4. Bágyi Bence 2 340 gramm

Ifjúsági kategória:

1. Gonda Szebasztián 1 000 gramm

2. Bolyós József 800 gramm

Felnőtt kategória:

1. Zsákai Boldizsár 4 720 gramm

(aki egyúttal a legnagyobb halat is fogta: 2 760 grammos ponty)

2. Lévai Tamás 4 580 gramm

3. Simon János 4 520 gramm.

Az ünnepség és az eredményhirdetés végén Paplanos Tibor egy emléktállal lepte meg a most is nagyon finom marhapörköltet készítő Balogh Misi bácsit.

Ifj. Pap Gábor
HE titkár

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.