Újszászon viszonylag jók a sportolási lehetőségek. Az érdeklődők öt szakosztályban sportolhatnak. A közeli Szolnokon azonban jóval több sportág közül lehet választani. Az elmúlt években többen is jártak Újszászról Szolnokra birkózni, kajakozni, karatézni, úszni, vívni vagy vízilabdázni.  Mostanában a boksz és a kick-box a divat, de van egy fiú, aki vizes sportágat kedvel.

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola hatodik osztályos tanulója, Pomázi Bálint 2011. január óta ismerkedik az evezős sportág szépségeivel. A szolnoki Tisza Evezős Egylet igazolt versenyzője. Hetente 3-4 alkalommal jár edzésre. Edzője Molnár Dezső. Téli hónapokban az erőnléti edzések futásról, súlyzózásról és az ergométer kitartó használatáról szólnak. Az első tavaszi napoktól a Tisza folyón eveznek, erősítenek, így készülve a nyári és őszi versenyekre.

 

 

Az evezésben az év legnagyobb megmérettetése a szegedi OB, amelyet az Maty-éri evezőspályán rendeznek. Ezt a pályát kajak-kenu versenyek tévés közvetítéseiből a sportot szerető nézők jól ismerhetik.

Fontos verseny még a szolnoki Tisza Kupa, ahol már évek óta nemzetközi a mezőny, hiszen rendszeresen német és szerb versenyzők is rajthoz állnak.

A versenyeken való részvételhez a gyerekeknek ún. minimum vizsgát kell tenniük külsős vizsgabiztos előtt. Ez a vizsga elméleti és gyakorlati részből áll. Bálint sikeresen letette a vizsgát, és már szép versenyeredményekkel büszkélkedhet.

 

Eddigi eredményei:

2011. szeptember Szolnok (Tisza Kupa) 11-12 éves korosztály

500 m egypár 1. helyezés

500 m kétpár (dubló) 1. helyezés

2012. június Győr 11-12 éves korosztály

1000 m egypár 3. helyezés

2012. Szeged OB 11-12 éves korosztály

1000 m kétpár 3. helyezés

1000 m egypár 2. helyezés

500 m egypár II. helyezés

2012. szeptember Szolnok (Tisza Kupa) 11-12 éves korosztály

1000 m egypár 3. helyezés

500 m egypár 3. helyezés

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.